Juniori viceprvaci svijeta

Hrvatska muška juniorska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na 22. Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Hrvatska je u finalu poražena od Francuske 28:23. Bez obzira na poraz u završnoj utakmici, razloga za zadovoljstvo je mnogo, a najveći može biti taj što je ova generacija koju je predvodio Davor Dominiković osvojila prvu medalju za Hrvatsku na Svjetskim prvenstvima u ovome uzrastu.

Pobjednika susreta odlučilo je slabo otvaranje utakmice s naše strane, te su Francuzi već zarana poveli s 10:3. U završnici prvog dijela naši su se igrači približili na -2, no nakon toga su posustali te su Francuzi na odmoru imali +5. Kada su naši igrači po drugi puta zaprijetili, zaustavili su ih španjolski suci koji su isključili izbornika Dominikovića, tako da je reprezentaciju u završnici vodio njegov pomoćnik Dinko Đanković.

Sa sedam pogodaka Josip Šarac bio je najučinkovitiji u hrvatskim redovima. Halil Jaganjac je postigao šest, a Fran Mileta četiri zgoditka, dok su u redovima svjetskih prvaka odskakali Valentin Kieffer s 15 obrana te Benjamin Richert sa šest zgoditaka.

Za utjehu uz srebro ostaje nam saznanje da je Ivan Martinović proglašen za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, a u idealnoj sedmorki je i Fran Mileta kao najbolje desno krilo.