Jubilarno izdanje Gastra: Na gospodarskom sajmu domaći proizvodi malih poduzetnika

Kao i prethodnih godina, mali poduzetnici su imali prilike predstaviti svoje proizvode poput sireva, meda, likera, domaćih kolača, kozmetike te drugih suvenira i rukotvorina
WhatsApp Image 2021-10-16 at 18.34.57(2)

Mnogi su Velikogoričani, ali i posjetitelji iz drugih krajeva iskoristili ovu subotu za posjet Gastru Turopolja u sklopu kojeg je održan 3. Gospodarski sajam i 5. Festival carft piva na koji stiglo devet pivovara.

Kao i prethodnih godina, mali poduzetnici su imali prilike predstaviti svoje proizvode poput sireva, meda, likera, domaćih kolača, kozmetike te drugih suvenira i rukotvorina. Oko tridesetak obrtnika i OPG-ova predstavlja se na ovom sajmu duži niz godina, dok je nekolicini ovo prvo sudjelovanje.

-Bavimo se poljoprivrednom proizvodnjom češnjaka, luka, graha, bučinog ulja i brašna te zimnicom i ovo nam je prvi put na ovoj manifestaciji- kažu iz OPG-a Tomašec.

OPG Gjuretić bavi se proizvodnjom čistog i nerazrijeđenog bučinog ulja, a ovdje su 12. godinu.

Ispred Muzeja Turopolja mnogi su proizvođači meda predstavili svoje proizvode, a među njima i Udruga Turopolje koji u ponudi imaju med od kestena, livade, lipe, amorfe.

Osim prehrambenih proizvoda, svoj doprinos manifestaciji dala je učenička zadruga V.G. IZAZOV koja djeluje pri Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, a zajedničkim radom stvaraju razne proizvode koje njihovi korisnici izrađuju u sklopu nastave ili cjelodnevnim programima.

Za nježniji spol nudila se i prirodna kozmetika i proizvodi Aurelie Nature i Aromarice- obrt za fitoterapiju.

-Proizvodimo prirodne i kozmetičke proizvode originalnih receptura koji su ručno rađeni u labortoriju. Svi proizvodi sadrže lijekovita svojstva, a u ponudi imamo gavez kremu, kremu od lavande, hyaluron serum, gel bršljana i mnogo ostalih prirodnih proizvoda- rekli su iz OPG-a Grivičić- Aurelia Natura.

Na štandu Aromarice nude pak razne proizvode poput biljnih ulja, prirodnu kozmetiku, dodatke prehrani, eterična ulja i još mnogo drugih.

I ove godine na sajmu su bili prisutni gorički humanitarci VG Legacy kako bi prihodom od izložene hrane prikupili sredstva za liječenje dječaka Noe.

Do kraja ovog tjedna i dalje se odvija Gastro tjedan u koji su uključeni restorani s područja Velike Gorice i okolice, a sutra se nastavlja bogat kulturno-umjetnički program uz tamburaške grupe.

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija