Jarunska tržnica dobiva nove sadržaje u popodnevnim i večernjim satima

U novootvorenom lokalu poslijepodne i navečer održavat ćese koncerti, nastupi umjetnika, kvizovi i drugi program
Zagreb: Na tržnici na Jarunu otvoren je bistro Egoist Tomislav Miletic/PIXSELL

Zagrebačka tržnica Jarun u popodnevnim i večernjim satima dobiva nove sadržaje, bit će to mjesto druženja a ne samo trgovanja, uz koncerte, nastupe umjetnika, kvizove, manifestacije udruga i razne druge programe.

-Renoviramo tržnicu Jarun tako da je infrastrukturno želimo dovesti na razinu da može trgovačkim i ugostiteljskim sadržajem konkurirati većim sustavima kao što su trgovački centri, no opet da zadržimo autohtonost tržnice- istaknuo je Mario Mutter, predstavnik suvlasničkog odbora koji su prije dvije godine osnovali šest predstavnika suvlasnika, a među njima i Tržnica Zagreb.

Znamo da su tržnice društveni i kulturni centar kvarta, pa želimo produžiti radno vrijeme, da to ne bude do 14 ili 15 sati, da to bude svojevrsni centar koji će raditi većinu dana, do navečer, dodao je. Želimo, rekao je, da jarunska tržnica bude ne samo mjesto trgovanja, nego i druženja.

-Isto tako želimo, a o tome smo razgovarali i s predstavnicima Tržnica Zagreb, da tržnici Jarun kad ne radi, osobito vikendom, damo dodatni sadržaj. Čak razgovaramo i o tome da središnji dio tržnice ustupimo raznim udrugama za manifestacije kao i za kulturne sadržaje- objasnio je Mutter.

Kaže kako je primjer za to što žele ponuditi građanima novootvoreni bistro ugostitelja Dražena Biljana, koji je odrastao na Jarunu. Tamo će se poslijepodne i navečer održavati koncerti, nastupi umjetnika, kvizovi i drugi programi.

Biljan kaže da već dulje vrijeme želi vratiti društveni život u kvart, a sad će to i realizirati.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo