IN MEMORIAM DAVOR ŠTUBAN: Zbogom prijatelju

Tužno jutro. Pomalo nestvarno. Sportski život Velike Gorice od danas je siromašniji za jednu veliku peršonu
stuban

Tužno jutro. Pomalo nestvarno. Sportski život Velike Gorice od danas je siromašniji za jednu veliku peršonu (kako je samo volio taj izraz, op.a). Umro je Davor Štuban. Javio mi je tu tužnu i u tom trenutku nestvarnu vijest dobar prijatelj, baš iz njegova Mraclina, kojem je dao bogat sportski opus, kao i Velikoj Gorici, gdje je bio jedan od osnivača Sportske zajednice, u kojoj je obavljao dužnost tajnika, od prvog dana pa sve do danas.

Sportski put započeo je u Mraclinu gdje je bio najprije igrač kluba. Često je volio istaknuti i pohvaliti se podatkom kako je njegova generacija pod vodstvom također legendarnog Joška Galekovića, nizala brojne uspjehe. Kasnije je nosio dres seniorske momčadi, a vješanjem kopački o klin, uključio se u rad kluba. Iako formalno posljednjih desetak godina nije bio u klubu, svome Mraclinu, a pogotovo sadašnjoj garnituri bio je velika podrška. Štoviše, baš smo se tamo vidjeli posljednji puta na pripremama kluba. Bilo je to 2. veljače. Dogovorili smo tada i kavu, nažalost, do nje nikada nije došlo. Nema veze, pamtit ću one koje smo popili, otvarajući brojne sportske teme. A bilo ih je, baš kao i putovanja na kojima smo pratili naše turopoljske klubove. Bili su to kako si rekao nezaboravni izleti i trenuci za naš sport. Posebna priča su odlasci na Brešku ligu koju si toliko volio, baš kao i one koji ju vode. Nažalost, sve to više neće biti isto. Ostaju nam uspomene i sjećanja na sve te dane i trenutke koje smo zajedno prošli.

Tvoja riječ i dalje će ostati među nama, jer iza tebe su prijatelju ostali brojni tekstovi i publikacije. Bio si pokretač i glavni urednik TUR sporta, a prije dvije godine pokrenuo si i Retrovizor. Svome Mraclinu si ostavio monografiju o povijesti Nogometnog kluba, a prije četiri godine zajedničkim smo snagama saželi povijest goričkog sporta u proteklih 20 godina. Tvoj posljednji pothvat bio je “Leksikon velikogoričkog športa”. Nažalost, Muzej turopoljskog sporta, o kojem si toliko maštao i pričao, nisi dočekao. Prekinula te u tome iznenadna smrt. Nama koji smo te poznavali ostaju lijepe uspomene i sjećanja na dane i trenutke provedene s tobom.

Dragi prijatelju, počivaj u miru.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija