Hrvati spremni za malonogometno ludilo na Kreti

-Uigrani smo i spremni napraviti dobar rezultat-poruka je to hrvatske malonogometne reprezentacije uoči odlaska na Socca svjetsko malonogometno prvenstvo na Kreti koju su izbornik Dino Kovač i dio reprezentacije prenijeli na konferenciji za medije.

-Skupina u kojoj smo se našli s Brazilom, Kolumbijom, Turskom i Alžirom zasigurno neće biti laka. Neki osnovni cilj je proći grupu, ali ne bi se trebali zadovoljiti time. Cilj nam je bar polufinale- optimističan je bio izbornik Kovač.

Priznao je izbornik kako će mu u Grčkoj ipak nedostajati reprezentativci s iskustvom Mario Rac i Mario Skorin, koji zbog poslovnih obaveza neće moći nastupiti, a na koje je Kovač ozbiljno računao. Radi se o dvojici igrača koji su ove godine trebali biti kapetan i dokapetan reprezentacije. No, tu su drugi mladi reprezentativci koji daju novu poletnost i svježinu.

-Okupila se stvarno kvalitetna ekipa. Svi se mi manje-više znamo s raznih utakmica. To su sve iskusni igrači koji imaju puno malonogometnih utakmica u nogama i to bi nam trebalo stvarati prednost. Kroz treninge i pripremne utakmice smo se uigrali. Ne bih sad mogao reći da ćemo sigurno otići do kraja, ali naravno da se svi tome nadamo- kazao je reprezentativac Valentino Kolić.

Međutim, neće Hrvatska u Grčkoj imati svoje predstavnike samo na terenu, već i oko njega. Veliku priliku dobila je hrvatska produkcija na čelu s Vedranom Prgom i Bojanom Agatićem. Oni će odraditi svih 96 utakmica SP-a, a prijenosi iz Grčke moći će se pratiti u mnogobrojnim državama širom svijeta. Utakmice s hrvatske reprezentacije moći će se pratiti uživo u programu Hrvatske nogometne televizije.