HNK Gorica u Puli otvara proljetnu polusezonu, predsjednik Črnko sanja povijesni uspjeh i plasman u finale Kupa

U proljetni boj HNK Gorica kreće s novim dizajnom dresova

Globalna pandemija korone smanjila je uobičajena druženja novinara i predstavnika HNK Gorice u posljednje dvije sezone. No, uoči proljetnog nastavka sezone, vodstvo kluba upriličilo je konferenciju na kojoj su se medijima obratili trener Krunoslav Rendulić i čelni čovjek kluba Nenad Črnko. Također, ovom je prilikom predstavljen i novi dizajn dresova, koji su zasluga Alpasa i tvrtke Vege sport, s kojim HNK Gorica uspješno surađuje u posljednje tri sezone.

-Pripreme su prošle uobičajeno s određenim ozljedama. Vjerujem kako će ozlijeđeni igrači što prije ući u normalan ritam rada. Određenih zdravstvenih problema ima i vratar Kotarski. Generalno sam zadovoljan s odrađenim. Dečki su dobro i kvalitetno radili i vjerujem kako će to biti dobar temelj za dalje i dobre igre tijekom proljeća- uoči nastavka prvenstva i utakmice u Puli će trener Krunoslav Rendulić.

Jesenas je Gorica zauzela peto mjesto s 29 bodova, a izborila je i plasman u polufinale Kupa, gdje ju u ožujku očekuje gostovanje na Poljudu kod Hajduka.

-Naš cilj i dalje je vrlo jasan, a to je da se s jedne strane pokušamo ustabiliti u tom segmentu do vodeće četvorke, a onda i pokušati učiniti i korak više, ako možemo. Polufinale Kupa u Splitu otvoreno je za sve, jer i sami znate da je Kup nepredvidljiv. Hajduk danas izgleda odlično i mi u toj utakmici ne možemo tražiti ulogu favorita, ali realnost je drugačija. U 90. minuta može se puno toga napraviti na terenu. To je jedna od naših mogućnosti da izborimo svoju poziciju i napravimo povijesni uspjeh plasmanom u finale- istaknuo je Črnko, ali i otkrio kakva je trenutno situacija oko možebitnog transfera Kristijana Lovrića.

-S Osijekom je bilo kontakata, no njihova ponuda nas nije zadovoljila. Naša ponuda prema Osijeku bila je korektna i financijski niska za nas, budući da smo tražili postotak od sljedećeg transfera. Međutim, njihova je ponuda bila debelo ispod 2 milijuna eura i u ovom trenutku mi smatramo da to nije to- ponovio je Črnko, rekavši kako nije isključeno da se transfer dogodi posljednjih dana prijelaznog roka.