HNK Gorica prekinula seriju poraza, u Šibeniku osvojen bod

U posljednjem susretu 11. kola SuperSport HNL-a Šibenik i Gorica su na Šubićevcu odigrali 1-1 uz tri crvena kartona

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U posljednjem susretu 11. kola SuperSport HNL-a Šibenik i Gorica su na Šubićevcu odigrali 1-1 uz tri crvena kartona, dva kod Gorice, a jednog kod Šibenika. Gorica je povela u 40. minuti golom Tonija Fruka, a izjednačio je Ivan Delić iz jedanaesterca u 81. minuti.

Gosti su zaključili utakmicu s dva igrača manje, u 55. minuti “pocrvenio” Jurica Pršir, a u prvoj minuti nadoknade i Edin Julardžija, dok je kod Šibenika isključen Japanac Haruka Arai u 73. minuti.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je domaćin, u 10. minuti je Salomon izašao sam ispred Banića, ali je vratar Gorice obranio. Deset minuta kasnije vidjeli smo i prvu intervenciju Lovre Rogića. Mitrović je ubacio za Prokopa čiji udarac vratar domaćeg sastava obranio.

Gosti su poveli u 40. minuti preko Tonija Fruka koji je lijepo zabio na Prokopovu asistenciju. U 55. minuti Gorica je ostala s igračem manje nakon što je Jurica Pršir zaradio drugi žuti odnosno crveni karton.

Domaćin nije uspio iskoristiti igrača više na terenu i ozbiljnije ugroziti suparnička vrata, a u 73. minuti vidjeli smo novo isključene. Ovoga puta na domaćoj strani. Arai je morao ranije napustiti teren nakon što je zaradio dva žuta u svega tri minute. Ono što nije uspio s igračem više, Šibenik je učinio u trenucima dok su obje ekipe imala isti broj igrača. Ivan Delić je izborio kazneni udarac nakon starta Matuša Vojtka, a potom ga sam realizirao za 1-1.

U 90. minuti Šibenik je mogao i do pobjede, malo iskosa je pucao David Mina, ali je gostujući vratar odlično obranio. U prvoj minuti nadoknade Gorica je ostala bez još jednog igrača, isključen je Julardžija, koji je ušao u igru u 56. minuti kada je isključen Pršir.