fbpx

Četvrtak, 14 Ožujak 2019 09:03

Staricu uvjerili da su službene osobe te je prevali za više desetaka tisuća kuna

Napisao/la Redakcija

Nesvakidašnju prijevaru zabilježili su policijski službenici u Sesvetama, gdje su nepoznati počinitelji nazvali telefonom 77. godišnjakinju kako bi „najavili“ svoj dolazak kao službene osobe koje će doći na njezina kućna vrata i provjeriti novčanice koje ima.

Po dolasku na kućna vrata, oštećena je u svoj dom pustila dvojicu muškaraca, slijedom prethodne „telefonske najave“. Lažnim predstavljanjem, na prijevaran način uvjerili su je da im preda novac kojom prilikom su joj otuđili novčanice u raznim valutama. Ovim je kaznenim djelom počinjena je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

-Budite oprezni s “nepoznatim gostima”, pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak. Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje- ističu iz Policijske uprave zagrebačke.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti