fbpx

Četvrtak, 03 Siječanj 2019 12:05

Ministar Goran Marić i Milan Bandić potpisali ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju sljemenske žičare Istaknuto

Napisao/la Redakcija
Ministar Goran Marić i Milan Bandić potpisali ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju sljemenske žičare zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju žičare Sljeme, a koja će biti puštena u rad 2020. godine. Zahvalivši ministru i njegovim suradnicima, gradonačelnik Bandić je naglasio da je ovo odličan primjer suradnje lokalne i državne uprave.

-Drago mi je da je naša suradnja na visokoj razini jer žičara predstavlja ponajveći projekt u Zagrebu u posljednjih nekoliko desetljeća- rekao je gradonačelnik Bandić, najavivši da polaže tečaj za vožnju bagera, jer kad počnu radovi na žičari, želi biti prvi koji će kopati.

Ministar Goran Marić rekao je da je u ime Ministarstva do sada potpisao ugovore s jedinicama lokalne uprave u vrijednosti od milijardu kuna.

-Zemljište koje je država darovala Gradu Zagrebu ima velik turistički potencijal. Lako je surađivati kada suradnici znaju svoj posao, odradili smo mnoge projekte, a mnogi nas još čekaju- kazao je ministar Marić.

Također, istaknuo je kako je žičara Sljeme najvrjedniji projekt u Zagrebu od 1990. godine do danas.

-Žičara je važna zbog odnosa koji Zagrepčani imaju prema Sljemenu, doživljavaju ga kao svoja pluća, gotovo kao „dnevni boravak“- istaknuo je Marić.

Vrijednost projekta je 300 milijuna kuna.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti