Grad je dvoranu kupio za 4,5 milijuna eura

Grad Zagreb dobio novi moderni sportski centar – gimnastičku dvoranu Lučko

Kompleks ispunjava sve sportske kriterije za vrhunsku gimnastiku i popratne sportove kao što su nogomet i rekreacija, a osigurano je i parkiralište te ugostiteljski i poslovni objekti
Zagreb: Gradonačelnik sa suradnicima obišao novu sportsku dvoranu u vlasništvu Grada Zagreba Davor Puklavec/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je novu gimnastičku dvoranu u Sportskom centru Lučko koju je za oko 4,5 milijuna eura kupio Grad, poručivši da je to bitan dan za zagrebačku, ali i hrvatsku gimnastiku.

-Nakon dvorane Doma Hrvatskog sokola, nakon 150 godina službeno Grad Zagreb dobiva drugu gimnastičku dvoranu opremljenu po najvišim standardima- istaknuo je Tomašević.

Kupovinom dvorane, kaže gradonačelnik našlo se trajno rješenje za nekoliko tisuća gimnastičara iz Zagreba, ali i dobar dio gimnastičara iz cijele Hrvatske.

Gimnastička dvorana Lučko bila je u privatnom vlasništvu, a Grad Zagreb je od 2018. dvoranu uzeo u zakup koji je u pet godina platio gotovo dva milijuna eura.

-Za 4,5 milijuna eura koje smo osigurali u gradskom proračunu je sad to riješeno ad acta- poručio je Tomašević i podsjetio da je 29. veljače Gradska skupština potvrdila prijedlog Gradske uprave da Grad kupi tu dvoranu u čiju su opremu uložili 300.000 eura.

Najtrofejniji hrvatski gimnastičar Tin Srbić zahvalio je gradonačelniku i gradskoj vlasti što su prepoznali potrebu da Zagreb ima pravu gimnastičku dvoranu.

Kompleks ispunjava sve sportske kriterije za vrhunsku gimnastiku i popratne sportove kao što su nogomet i rekreacija, a osigurano je i parkiralište te ugostiteljski i poslovni objekti. Nova gimnastička dvorana opremljena je za trening, pripremu i organizaciju gimnastičkih natjecanja sa zaletnom stazom za preskok, prostorom za smještaj kompleta sprava, gimnastičkom jamom za set sprava bez konja i partera nad gimnastičkom jamom sa spužvama, trampolinom uz jamu, akrobatskom i trampolin stazom te prostorom za ritmičku gimnastiku s tepihom.

Grad Zagreb
Izbor urednika
Ostalo