Goričkim karatistima 11 odličja u Osijeku, Vito Hulina najuspješniji s dvije zlatne medalje

Vito je u kadetima lavovski odradio, a žal ostaje jedino što je Vito premlad za nastup na idućem Europskom prvenstvu

Osječki karate savez proteklog je vikenda bio organizator velikog međunarodnog turnira Kup Osijeka, koji je okupio 749 natjecatelja iz 76 klubova. Svoje predstavnike u Osijeku je imao i Karate klub Velika Gorica koji je na natjecanju nastupio s kadetskom, juniorskom i seniorskom ekipom, koja je osvojila 11 odličja; 4 zlatnog, 3 srebrnog i 4 brončanog sjaja.

-Najuspješniji je bio Vito Hulina koji je u kadetima -52kg završio na najvišem postolju, te u uzrastu 13/14 godina -49kg. Vito je u kadetima lavovski odradio, a žal ostaje jedino što je Vito premlad za nastup na idućem Europskom prvenstvu, jer je trenutno vodeći u poretku- ističe trener Goran Živković.

Uz Vitu, zlato su osvojili još Ema Filković i Petar Orešković. Srebrna odličja osvojili su Ema Jukić, Luka Lukačić i Ines Grdenić, dok su treća mjesta i brončane medalje osvojili Luka Lukačić, Mia Mijović, Lucija Kirinić i Petar Orešković.

Nakon Osijeka, goričke karatiste 3. prosinca očekuje Turnir u slovenskom Trbovlju, a završetak je u siječnju 2023. na Grand Prixu u Samoboru nakon čega će se znati konačni putnici na Europsko prvenstvo. Istog dana kada će starija ekipa nastupiti u Trbovlju, mlađa ekipa U14 nastupa u Varaždinu na Kupu Sv. Nikole.