Goran Kovačić, predsjednik ZŠU GVG: Želimo i dalje biti prepoznatljivi kada je posrijedi sport

Goran Kovačić nedavno je dobio povjerenje za novi mandat na čelu Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice

Goran Kovačić nedavno je dobio povjerenje za novi mandat na čelu Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice. Kovačiću, koji je dugi niz godina vezan uz gorički sport, a napose košarku ovo će biti treći mandat na čelu krovne sportske organizacije u Velikoj Gorici, koja je od 2013. godine kada je prvi puta izabran za predsjednika učinila značajne iskorake prema naprijed. Uz njega izabrana su i ostala tijela Zajednice – Izvršni, Nadzorni i Etički odbor, u koji su mišljenja je predsjednik izabrani kvalitetni ljudi koji svojim radom i idejama mogu doprinijeti daljnjem prosperitetu cjelokupnog sportskog života u Velikoj Gorici.

-Pokušali smo kroz Izvršni odbor obuhvatiti sve grane sporta koje imamo. Krećemo tamo di smo stali i nastavljamo s građenjem Zajednice na već postojećim temeljima- kazao nam je predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, Goran Kovačić koji nas je ugostio u novom prostoru, u koji se Zajednica preselila početkom godine.

S radom u prethodnih osam godina, Kovačić je i više nego zadovoljan, jer ostvareni su brojni pomaci prema naprijed.

-Uspjeli smo urediti da nogometni klubovi od strane Grada imaju podmirene režijske troškove, a također uređeni su i legalizirani svi sportski objekti naših klubova. Stvorili smo uvjete za naše dvoranske klubove, koji su ulaskom u novu dvoranu dobili besplatne termine u Gradskoj sportskoj dvorani. Nećemo stati na ovome- podvlači Kovačić te nastavlja.

-Sada imamo jednu piramidu u svim sportovima, a koliko su naši klubovi uspješni pokazuje podatak kako u tri najjača sporta, imamo tri prvoligaša koja postižu zapažene rezultate. Drago mi je što se ponovno budi odbojka, a pojedinačni sportovi iznova nas svake godine razveseljavaju svojim uspjesima- kaže Kovačić, kojem je želja da se u narednom periodu još malo poboljša infrastruktura.

-Svjesni smo što goričkom sportu nedostaje, a naročito nam je drago što po tom pitanju imamo partnera s kojim možemo o tome razgovarati. Grad nas razumije u našim nastojanjima i vjerujem kako će tome tako biti i dalje- zaključio je Kovačić.