Gastro Turopolja ruši sve rekorde
Plato ispred Muzeja Turopolja, kao i dio Šetališta Franje Lučića jučer je bio mjesto kojim su se širili mirisi sjajno pripremljene hrane turopoljskih ugostitelja, kao i njihovih gostiju koji su se odazvali na 17. Gastro Turopolja, koji iz godine u godinu podiže letvicu. Tako je bilo i ovoga puta; jer manifestacija je bila i više nego dobro posjećena, tako da je pripremljena hrana nestala u trenu.
-Svaki Gastro je bolji od onoga prethodnoga, jer se prepoznaje trud naših ugostitelja i svih nas koji smo uključeni u samu organizaciju. Goričani svojim dolaskom pokazuju da cijene to što radimo. Kada je obilje hrane i veliki broj posjetitelja manifestacija ne može biti neuspješna- rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice Milada Mesarić, a zadovoljstvo nije krio niti predsjednik Udruženja obrtnika Vladimir Birek.
Kao dodatak Gastru koji je započeo kao izložba jela, posljednjih godina pridodano je natjecanje u spravljanju kotlovine, koje je i ove godine zainteresiralo mnoge, pa su se natjecanju odazvale čak 34 ekipe, tako da žiriju na čelu s Tomislavom Špičekom nije bilo nimalo lako odabrati najukusniju kotlovinu.
-Svake godine je sve teže, tako da se za ovo stvarno treba pripremati. Tek su dvije kotlovine bile nešto lošije, dok su ostale bile odlične- prokomentirao je pripremljenu kotlovinu Tomislav Špiček.
Najbolju kotlovinu ove godine spremila je ekipa DVD Ribnice, iza kojih su se smjestili Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica, te ekipa Gastro apostola iz Udruge Žumberačke vile.
-Sve je bilo domaće od luka, češnjaka, paprike i vina koje je dalo dobru aromu- otkrile su nam žene iz pobjedničke ekipe koje su kako su nam rekle pripremile vrhunsku kotlovinu.
Što smo mi zabilježili na ovogodišnjem Gastru Turopolja, pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.