FOTO: Zlatna misa velečasnog Dragutina Mostečaka u župi Sv. Brcka

"Pokaži mi, Gospodine, svoje putove, nauči me svojim stazama!" - mladomisničko je bilo geslo mladog velečasnog Dragutina Mostečaka prije 50 godina, a ostalo je do danas
WhatsApp Image 2021-07-19 at 08.09.04 (6)

Velečasni Dragutin Mostečak jučer je sa župljanima župe Sv. Brcka u Brckovljanima s kojima je proveo kao župnik pune 32 godine proslavio svoju 50. obljetnicu svećeništva na svečanoj Zlatnoj misi.

“Pokaži mi, Gospodine, svoje putove, nauči me svojim stazama!” – mladomisničko je bilo geslo mladog velečasnog Dragutina Mostečaka prije 50 godina, a ostalo je do danas. Cijelog svog života velečasni Dragec, kako su ga od milja zvali župljani župe Sv. Brcka tražio je i slijedio putove Gospodnje. Mladu misu proslavio je u Bednji 25.7.1971. godine.

U župi Sv. Brcko bio je župnik od 1981. do 2013. godine. Velečasni Dragutin u župi Sv. Brcka pokrenuo je uz podršku župljana mnoge radove na župnim objektima, uvijek je volio da je sve uređeno kako bi župljanima bilo lijepo na što je bio ponosan.

Zlatomisnik vlč. Dragutin Mostečak zahvalio je Gospodinu na milosti svećeništva, prisjetio se svih svojih putova i mjesta na koja ga je slao Gospodin, od Požege, Čagljina, Brckovljana i na kraju Čučerja gdje ga je potres 2020. godine iznenada potjerao u mirovinu. Velečasni se sada nalazi u Svećeničkom domu Sv. Josipa na Kaptolu.

Zahvalio se župljanima na suradnji i prijateljstvu koje su mu pružili sve ovo vrijeme, zahvalio se svim prisutnim svećenicima, svojim nasljednicima u župi Sv. Brcka, vlč. Milanu i vlč. Mirku koji uskoro napušta župu, a najavio je i novog župnika vlč. Marinka.

Velečasnom Dragutinu zahvalio se župnik vlč. Mirko Matasović što se odazvao na njegov poziv a u ime župljana za sve dobro što je učinio za župu Sv. Brcka zahvalio mu se Kristijan Vinojčić nakon čega su mu uručeni u znak pažnje prigodni pokloni koji će ga prisjetiti na župu Sv. Brcka u kojoj je proveo najveći dio svog svećeništva.

Nakon Zlatne mise velečasni Dragutin nastavio je slavlje uz druženje ispred župnog dvora, a poslije na ručku s uzvanicima, svećenicima, vijećnicima, prijateljima i predstavnicima Općine Brckovljani.

Brckovljani
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija