Dodijeljeno je pet stipendija

FOTO: Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice po prvi puta stipendira mlade nadarene sportaše

Gradonačelnik Ačkar: Vjerujem kako će ovo postati standard te da ćemo što više odličnih sportaša nagraditi i olakšati im njihov put
DSC_1291

Tena Pereković (JK Kokica), Ema Filković (KK Velika Gorica), Edita Zvonarić (JK Pinky), Leonardo Kovačić (HK Velika Gorica 1991) i Antonija Jozepović (OK Velika Gorica) prvi su stipendisti Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice. Ugovori sa stipendistima potpisani su u novim prostorima Zajednice, a perspektivnim sportašima stipendije je uručio gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji je svečanosti nazočio uz dogradonačelnika Nevena Karasa i resornu pročelnicu Lanu Krunić Lukinić.

-Drago mi je što je došlo do ovog čina, a na tome se trebamo zahvaliti našem gradonačelniku koji je Zajednici uvećao sredstva, što je nama omogućilo da sprovedemo u djelo ovu ideju. Ove godine po prvi će puta stipendije primati pet perspektivnih sportaša, koji su ujedno i uzorni učenici- kazao je predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice Kovačić, koji se nada kako će sljedeće godine broj stipendista biti i veći.

-Drago mi je što mogu svjedočiti jednom iskoraku u Velikoj Gorici i što je od povijesnog značenja, jer ovim smo krenuli u jedan novi proces u našem gradu. Vjerujem kako će ovo postati standard te da ćemo što više odličnih sportaša nagraditi i olakšati im njihov put- istaknuo je gradonačelnik Ačkar uz poruku kako ništa ljude na svijetu ne veže kao sport.

-Ulaganje u sport i ulaganje u budućnost mladih, kao što je ovo danas, najbolja je prevencija.

U ime nagrađenih stipendista zahvalila se članica Karate kluba Velika Gorica Ema Filković, koja vjeruje kako će im ova stipendija biti poticaj za još bolji i predaniji rad.

-Mislim da nam svima ova stipendija jako puno znači te da ćemo u budućnosti imati još više uspjeha- poručila je Ema, dok se u ime roditelja zahvalila Željka Pereković, koji je naglasila kako su Grad i Zajednica ovom dodjelom stipendija pokazali da su prijatelj djece i da ih se potiče na bavljenje sportom.

Mladi sportaši stipendiju će primati u narednih 12 mjeseci, a mjesečno će im biti isplaćivano po 100 eura.

Sport
Velika Gorica