FOTO: U sabirni centar stigla prva donacija građevinskog materijala

PGD Trebnje iz Slovenije doniralo je 26 tona cigle

U Velikoj Gorici s radom je i službeno započeo sabirni centar za donacije građevinskog materijala, koji se nalazi u Ulici Ivana Gorana Kovačića 13 nasuprot Sajmišta. Jutros je stigla i prva veća donacija od prijateljskog PGD Trebnje iz Slovenije.

Slovenski vatrogasci početkom godine u Velikoj Gorici su pomagali svojim kolegama u sanaciji dimnjaka, a sada odlučili pomoći i donacijom od 26 tona cigle.

-Kad smo vidjeli kolike su posljedice potresa u Petrinji, Glini, Sisku i ovdje na goričkom području, osjetili smo potrebu pomoći i uz pomoć naše građevinske tvrtke osigurali smo ciglu- kazao nam je Urban Hren iz PGD-a Trebnje.

Prijatelje iz Slovenije uz predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice dočekao je i v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

-Na inicijativu građana odlučili smo otvoriti ovaj sabirni centar gdje ćemo prikupljati sav građevinski materijal potreban za obnovu kuća na našem, ali i na svim ostalim područjima- rekao je Ačkar i pozvao sve građane ako imaju viška i ako žele pomoći svojim sugrađanima neka to učine donacijom građevinskog materijala.

Prvi građani već jutros su počeli dovoziti materijal koji im više nije potreban.

–Sa susjedima smo skupili nešto građevinskog materijala koji nam je ostao nakon gradnje, a sigurno će se toga još naći. Sve što je nama višak a nekome će sigurno pomoći– istaknuo je Hrvoje Senegović.

Povjerenstvo za procjenu šteta vodit će evidenciju o zaprimljenom građevinskom materijalu, te će ga i dodjeljivati onima kojima je to najpotrebnije izlazeći na teren i vršeći procjenu što i koliko materijala je potrebno.