FOTO: U Orlima s radom započelo reciklažno dvorište

Mještani općine u reciklažnom dvorištu moći će besplatno odložiti otpad nastao u kućanstvu uz predočenje osobne iskaznice

U Općini Orle danas je i službeno s radom započelo novoizgrađeno reciklažno dvorište. Isto je smješteno kod zgrade Općine u Orlima, a u njegovu izgradnju i opremanje uloženo je oko 1,2 milijuna kuna, a sredstva su osigurana putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

-Naši mještani sada mogu napokon zbrinjavati otpad po svim europskim standardima. Pozivam sve mještane da sav kućni otpad dovezu u naše reciklažno dvorište, te da se isti zbrinjava sukladno zakonu- istaknuo je načelnik Ervin Vujica.

Mještani općine u reciklažnom dvorištu moći će besplatno odložiti otpad nastao u kućanstvu uz predočenje osobne iskaznice. Radno vrijeme dvorišta jedan tjedan je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 16 sati, drugi tjedan utorkom i četvrtkom od 12 do 20 sati, te svake subote od 8 do 16 sati.

Također, ovih dana u Općinu je stiglo i više od 700 kanti za zbrinjavanje plastike, koja će se uskoro podijeliti svim kućanstvima.

-Jedan od prioriteta nam je briga za okoliš i zbrinjavanje otpada sukladno Zakonu, kako bismo imali zelenu općinu. Vjerujem kako će sve ovo dovesti do rješavanja divljih deponija- zaključio je načelnik Ervin Vujica.