FOTO: Stotka Gorice za drugu uvjerljivu pobjedu u Alpe Adria Cupu

Gorica je na domaćem parketu bila bolja od austrijskog IMMOuniteda iz Klosterneuburga 100-78

Košarkaši Gorice upisali su drugu pobjedu u drugom nastupu regionalnog natjecanja Alpe Adria Cup. Nakon pobjede protiv slovačkog prvaka Spišski Rytiera, u Gradskoj sportskoj dvorani, pao je još jedan prvak. Ovoga puta bez izgleda je bio austrijski prvak IMMOunited Dukes iz Klosterneuburga, koji je u Gradskoj sportskoj dvorani poražen sa 100-78.

Već u prvoj četvrtini Velikogoričani su se odlijepili od suparnika na velikih 32-18 nakon čega su konstantno držali Austrijance na deset ili više poena odstojanja. Tek nakratko Austrijanci su u drugoj četvrtini smanjili na jednoznamenkasti zaostatak, no kratka rotacija, jer u Veliku Goricu su doputovali sa svega osam igrača, nije im dozvolila da ozbiljnije ugroze domaću momčad, koja je u nastavku napravila dodatnu razliku i na kraju slavila s +22.

 

Najbolji su kod Gorice bili Tomislav Cvitković sa 16 poena i devet skokova i Davor Konjević, koji je ubacio 13 poena, dok je Mate Kalajžić imao 10 asistencija.

-Dobro smo ušli u utakmicu i cijelo smo vrijeme držali naš nivo igre za drugu pobjedu u ovom natjecanja. Naš cilj je pobijediti u svakoj utakmici, no idemo korak po korak pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti- rekao je nakon susreta najučinkovitiji domaći igrač, Tomislav Cvitković.

Vremena za odmor nema previše, jer već u subotu u Velikoj Gorici gostuje Škrljevo Adria Oil.

ALPE ADRIA CUP, 2. KOLO
KK GORICA – BK IMMOUNITED DUKES 100:78 (32:18, 17:22, 26:18, 25:20)
KK GORICA: Uljarević 12, Kalajžić 7, Mašić 3, Savić 11, Cinac 10, Majić 7, Miloloža, Sokol, Baković 12, Cvitković 16, Kapusta 9, Konjević 13. TRENER: Josip Sesar
BK IMMOUNITED DUKES: Moschik 12, Nuhić 2, Leydolf 2, Burgemeister 14, Bavčić 7, Bauer 12, Alper 6, Murray-Boyles 23. TRENER: Christopher O’Shea