FOTO: Samobor pobjednički kroz Mraclin

Na krilima iskusnoga Željka Štuleca Samobor je u Mraclinu slavio s 2:0

Nogometaši Mraclina razočarali su na premijeri pred domaćom publikom. Bodove iz Nove grabe odnio je Samobor, iskoristivši sve slabosti u igri domaće momčadi, kojoj je nedostajalo nekoliko bitnih igrača (Skrbin, Milatović, Kolarić, Vidović).

Iako je domaća momčad od druge minute imala brojčanu nadmoć, zbog isključenja Ibrahimovića, to nije znala kapitalizirati, te su bodovi nakon pobjede od 2:0 otišli put Samobora, u čijim je redovima sjajnu rolu odigrao iskusni Željko Štulec, koji je bio nerješiva enigma za domaću obranu.

Gosti su do vodstva došli u 20. minuti kada je Štulec sjajno proigrao Vujića, koji je izašao sam na vratara Marića te fa matirao prizemnim udarcem, koji je bio neuhvatljiv za njega. Zatresao je Štulec vratnicu u 36. minuti, da bi se domaća mreža ponovno zatresla u 45. minuti nakon kornera kada je najviši u skoku bio Ivkovčić koji je glavom poslao loptu u nebranjeni dio mreže.

U nastavku susreta gosti su se povukli čekajući svoju šansu iz kontri, dok su domaćini na sve načine pokušali doći do povratka u utakmicu. No, svi njihovi pokušaji bili su bezopasni po gostujuća vrata.

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA, 2. KOLO
NK MRACLIN – NK SAMOBOR 0:2 (0:2)
STRIJELCI: 0:1 Vujić (20), 0:2 Ivkovčić (45)
NK MRACLIN: Marić, Petravić (od 46. Cvetnić), Desput, Ivančić, Domitrović, Onić, Augustić (od 68. Jurić), I. Kos, M. Kos, Bartolić (od 58. Golubić), Šikić. TRENER: Marko Pancirov
NK SAMOBOR: Štefković, Burić, Ibrahimović, Kolar (od 78. Voloder), Ivkovčić, Vujić (od 61. Bišćan), Štulec (od 87. Ištuk), Brčić, Krajačić (od 53. Grgečić), Guliš, Lovrić (od 71. Ivančević). TRENER: Franjo Pužin
IGRAČ UTAKMICE: Željko Štulec (NK Samobor)