FOTO: Rezolucija zemlja najveća akcija čišćenja održana i u Velikoj Gorici

U povodu obilježavanja Dana planeta Zemlja održava se najveća akcija čišćenja u Hrvatskoj na više od trideset lokacija diljem Lijepe naše
DSC_0741

Projekt Rezolucija Zemlja pokrenut je s ciljem podizanja svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša. Klimatske promjene koje su uvjetovane čovjekovim djelovanjem, već su neko vrijeme aktualna tema na globalnoj razini, a projektom Rezolucija Zemlja teme vezane za okoliš, ekologiju i ekološku osviještenost pokušavamo učiniti vidljivima i na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Rezolucija Zemlja projekt je dugoročnog karaktera, a glavni ovogodišnji događaj projekta bit će obilježavanje Dana planeta Zemlja kada ćemo zajedničkim snagama učiniti nešto značajno za našu zemlju, zelenilo i okoliš u cijelosti.

Mi smo jutros bili na akciji u Velikoj Gorici, točnije na Vukovinskom jezeru gdje su se okupili brojni volonteri kako bi očistili divlja deponija.

-Posebno je lijepo vidjeti ovu mladost jer to samo znači da radimo dobar posao. To je naša budućnost i vjerujemo da će se oni puno bolje odnositi prema okolišu nego što smo radili mi i generacije prije nas. Više tisuća volontera danas će čistiti svoj okoliš. Ono što vam ja mogu obećati da je ovo prvi korak i možda je mali korak u sveukupnoj slici čišćenja našeg okoliša, ali mi tek krećemo– rekao je Renato Ivanuš, direktor Večernjeg lista.

Akciju je podržao i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar zajedno sa svojim suradnicima.

-Grad Velika Gorica je kao i ostali gradovi u problemima koji jednostavno postaju naša sadašnjost i koji su izazovi kojima moramo doskočiti. Doskočiti se najviše može ovakvim primjerom koji vi danas pružate, odgojem od najmanjih prema svim starosnim skupinama, odgovornim odvajanjem otpada i odgovornim ponašanjem prema svojoj prirodi- istaknuo je Ačkar te najavio skorašnji početak radova na izgradnji pješačko-biciklističke staze.

Ispred Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prisutne je pozdravila Alenka Čičin-Šain koju je posebno razveselio velik broj mladih ljudi, izviđača koji su se priključili ovoj akciji.

-Upravo u njihovim rukama ostavljamo budućnost našeg planeta- poručila je Čičin Šain.

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija