FOTO: Radovi na pumptrack poligonu u završnoj fazi

Prije mjesec dana u Rakarskoj ulici u neposrednoj blizi Gradske sportske dvorane započeli su radovi na pumptrack poligonu, čime rekreativci dobivaju još jedan sportski sadržaj

Prije mjesec dana u Rakarskoj ulici u neposrednoj blizi Gradske sportske dvorane započeli su radovi na pumptrack poligonu, čime rekreativci dobivaju još jedan sportski sadržaj.
Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima, radovi dobro napreduju, a gradilište je danas obišao i v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

-Radovi na izgradnji pumptrack poligona za bicikliste, skateboard i rolanje napreduju i brže od predviđenih rokova. Velika Gorica s proljećem dobiva još jedan prekrasan sportsko-rekreativni sadržaj- poručio je Ačkar.

Pumptrack je neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Oblik pumptracka omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost, na površini koja može biti manja od košarkaškog terena, pri čemu su asfaltni pumptrackovi pogodni su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, skutera i slično.