Večer sporta

FOTO: Proglašeni najbolji u Ivanić-Gradu; Iva Popović najbolja sportašica, Teo Glumac sportaš, a Željko Duh dobitnik nagrade za životno djelo

Najuspješnija sportska godina do sada
1

Gradska zajednica športskih udruga Grada Ivanić-Grada na tradicionalnoj priredbi održanoj u SD Žeravinec proglasila je najbolje u sportu Ivanić-Grada. Zaista, bila je to s pravom večer sporta u Ivanić-Gradu, jer dvorana je bila ispunjena sportskom mladosti, njihovim trenerima, vrijednim sportskim djelatnicima, kao i njihovim roditeljima koji su im najveća potpora u postizanju sjajnih rezultata, koji su tijekom 2022. bili na izrazito visokoj razini. Ivanić-Grad je tijekom prošle godine imao 20 državnih prvaka i ukupno 44 medalje s državnih prvenstava.

-Naš grad se može pohvaliti s pet državnih reprezentativaca, svjetskom juniorskom prvakinjom u samostrelu, kadetsko srebro i broncu na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu. Dvije selekcije ŽRK Ivanić državne su prvakinje- istaknuo je predsjednik Gradske zajednica športskih udruga Grada Ivanić-Grada Saša Turkalj, zahvalivši se Gradu na stvaranju sve kvalitetnijih infrastrukturnih uvjeta.

-Najbitniji su ti infrastrukturni uvjeti, koje mi pokušavamo premostiti i djeci omogućiti što bolje i kvalitetnije uvjete za rad- poručio je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.

Iva Popović-Gecan po treći puta na tronu

Titulu najbolje sportašice Ivanić-Grada treću godinu za redom ponijela je Iva Popović-Gecan iz Streljačkog kluba Ivanić, koja je u godini za nama postala pojedinačnom i ekipnom državnom i svjetskom prvakinjom u juniorskoj kategoriji.

-Zadovoljna sam svim rezultatima koji su bili iznad očekivanja. I za ovu godinu su očekivanja velika, jer nas očekuje Svjetsko prvenstvo- rekla nam je Iva.

Za najboljeg sportaša proglašen je rukometaš Teo Glumac koji je lani osvojio zlatno odličje na Olimpijskim igrama gluhih u Brazilu.

-Uvijek ima puno uspješnih sportaša u gradu, tako da me nagrada raduje- naglasio je Glumac, kojeg je ozljeda stopala sada malo udaljila s terena zbog čega mu “visi” Svjetsko prvenstvo u Danskoj.

Najbolja ženska ekipa je kadetski sastav ŽRK Ivanić, koji je lani osvojio naslov državnih prvakinja, dok je najbolja momčad ŠNM NK Naftaš Ivanić koji je lani osvojio naslov prvaka Jedinstvene županijske lige i plasman u 4. NL. Za najboljeg trenera proglašen je zlatni trener ivanićkih rukometašica Igor Gajski. Kickboxing klub Ivanić-Grad najbolji je klub u protekloj 2022. godini.

Zajednica već tradicionalno istaknutim sportskim djelatnicima dodjeljuje brončanu, srebrnu i zlatnu plaketu. Brončane plakete ove su godine primile Sanja Levak Mažić i Ana Grgić,Iveta Jukić primila je srebrnu, a Tomislav Đura zlatnu plaketu.

Željko Duh prvi dobitnik Nagrade za životno djelo

Gradska zajednica športskih udruga Grada Ivanić-Grada po prvi je puta dodijelila i Nagradu za životno djelo koju je primio Željko Duh koji se streljaštvom počeo baviti 1967. godine.

-Čast mi je primiti ovako veliko priznanje. Hvala svima što su prepoznali moj rad- kratko je rekao Željko Duh.

Brojni mladi sportaši zalog budućnosti

Sportske nade Ivanić-Grada su; Bernarda Herceg, Marko Octenjak,Tina Oković, Dino Brlek, Sara Galić, Matej Kruljac, Anja Lisjak, Ivo Ivaković, Petra Bekić i Ivor Krnić.

Najbolji sportaši do 12 godina su; Dina Radošević, Erik Ivić, Tonka Rigo i Mihael Matijašić. Najbolji sportaši do 15 godina su; Tina Petrović, Patrik Presečan, Marija Lovrić i Nicola Bobić. Najbolji sportaši do 18 godina su; Barbara Bunjevac, Borna Grmuša, Monika Sikaček i Petar Klarić.

Najbolji sportaši osnovnih škola su; Lara Šipura, Marko Octenjak, Mateja Šuber, Matija Dončić, Dora Valentić, Gabrijel Leš, Lucija Ilić i Nicola Bobić. Najbolji sportaši Srednje škole Ivana Šveara su; Paula Lešković i Ivano Hodžić Mehić, dok su Marija Kardum i David Čuni najbolji sportaši Veleučilišta Ivanić-Grad.

Ivanić-Grad
Sport