FOTO: Proglašeni najbolji sportaši općine Luka

Ove godine nagrade i priznanja primili su taekwondoašice Tea Fijan i Mika Milosavljević, nogometaš Luka Županec i biciklist Borna Šipek. Najbolji sportski djelatnik je trener taekwondoa Luka Uremović, a najboljim klubom za prošlu godinu proglašen je BK Storm
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon što je prije godinu dana osnovana, Zajednica sportskih udruga Općine Luka održala je dodjelu priznanja i nagrada mladim sportašima te trenerima, klubovima i sportskim djelatnicima koji rade na razvoju sporta. Na svečanosti su nazočili Boris Makarun, zamjenik predsjednika Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, načelnik Općine Luka Darko Kralj i predsjednik općinske Zajednice Zdravko Pičikin koji je pozdravio nazočne i zahvalio svima na podršci i organizaciji ove svečanosti.

Zajednica sportskih udruga Općine Luka trenutno boji četiri sportske udruge u kojima djeluje više od 60 članova, uglavnom školske dobi. Članovi Zajednice su Nogometni klub Mladost, Taekwondo klub Mladost, Biciklistički klub Storm i Para taekwondo klub Dabar. Najstariji klub koji djeluje u Luki je NK Mladost koja je osnovana 1947. godine, djeluju na nogometnom igralištu koje je uređeno 1956. godine, 1980. počinje gradnja sportskih prostorija, a mogu se pohvaliti jednim osvojenim Kupom Općine Zaprešić 1978.

TK Mladost osnovan je 1978. i bio je prvi taekwondo klub na području tadašnje općine Zaprešić i današnje Zagrebačke županije. Razvojem taekwondoa klub seli u Kupljenovo pa u Zaprešić, a 2015. ponovno se osniva TK Mladost u Luki. Najmlađi članovi Zajednice su BK Storm i PTK Dabar osnovani 2020. godine.

Ove godine nagrade i priznanja primili su taekwondoašice Tea Fijan i Mika Milosavljević, nogometaš Luka Županec i biciklist Borna Šipek. Najbolji sportski djelatnik je trener taekwondoa Luka Uremović, a najboljim klubom za prošlu godinu proglašen je BK Storm.

Hrvatska
Luka
Općina
Sport
Zagrebačka županija