FOTO: Položeni vijenci povodom 30-te obljetnice HVIDR-e, ministar Medved čestitao obljetnicu i pozvao na još jače zajedništvo

Obilježavanje će završiti u 18 sati u Ribnici gdje će se održati svečana sjednice povodom 30-te obljetnice

Polaganjem vijenaca kod Golubice na platou ispred Gradskog groblja HVIDR-a Velika Gorica započela je obilježavanje 30-te obljetnice osnutka. Uz predstavnike HVIDR-e i udovice poginulih branitelja, vijence su položili i svijeće upalili predstavnici Grada predvođeni gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom i njegovim zamjenikom Nevenom Karasom, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec te ministar branitelja Tomo Medved.

-Žrtva hrvatskih branitelja je nemjerljiva i ne može se s ničim usporediti. Mi smo dali doprinos i stali smo na branik Domovine kada je bilo najteže- istaknuo je predsjednik HVIDR-e Velika Gorica Željko Klasnić.

Ministar Tomo Medved uz čestitku svim članovima kazao je kako je upravo zajedništvo najveća vrijednost.

-Želim ovim ljudima iskazati zahvalu na entuzijazmu i energiji koju ulažu u očuvanje na žrtve iz Domovinskog rata. Drago mi je što su ovdje s nama i udovice poginulih naših branitelja, jer to zajedništvo je ono što je naša najveća vrijednosti. Želim ohrabriti hrvatske branitelje i hrvatske vojne ratne invalide da se nikada ne umore ulagati svoju energiju u očuvanje tih naših vrijednosti koje smo iznijeli iz Domovinskog rata. Upravo zbog toga trebamo čuvati naše zajedništvo i jedinstvo našeg naroda, jer to je jamstvo i perspektiva za opstanak i budućnost naših mladih u Hrvatskoj- rekao je ministar Tomo Medved.

Grad Velika Gorica uvelike pomaže rad svih braniteljskih udruga.

-Ovo je dan i prilika da se zahvalimo svim hrvatskim braniteljima i svima onima koji su sanjali slobodu i demokraciju kakvu danas imamo u našoj domovini. Bitan je ovo dan i datum za sve one koji su dali sve što su mogli za to. Svi oni zaslužuju maksimalan pijetet i respekt te zahvalu koju im pružamo kao Grad- poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Obilježavanje će završiti u 18 sati u Ribnici gdje će se održati svečana sjednice povodom 30-te obljetnice.