Velika Gorica vratila sajmeni dan

FOTO: Pogledajte kako je bilo na prvom izdanju manifestacije Petek na Gorice

Prvo izdanje okupilo je četrnaest izlagača
374990800_614649847407413_5098208447142972678_n

Park kod Muzeja Turopolja u Velikoj Gorici danas je bio pun događanja. Uz obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana, po prvi puta se održala i manifestacija Petek na Gorice.

Događanje, koje je privuklo veliki broj znatiželjnika, nastalo je u organizaciji Turističke zajednice grada Velike Gorice, a o čemu je točno riječ otkrila nam je direktorica Maja Toth.

– Petek na Gorice tradicionalni je izraz za sajmeni dan u Velikoj Gorici. Želja nam je da ovom modernom verzijom, Velika Gorica dobije špicu tako da Velikogoričani u centru gradu imaju prostor gdje se mogu podružiti, sresti susjede i prijatelje, kupiti nešto od domaćih proizvoda i suvenira te prisustvovati radionicama. Ovo je mjesto koje je zamišljeno tako da se mogu predstaviti svi koji svojim sugrađanima žele nešto predstaviti, rekla je Toth.

Prvo izdanje okupilo je četrnaest izlagača u dvije tematske cjeline – Art plac gdje su rukotvorine i suveniri te Mljac plac gdje su domaći proizvodi i hrana. U popodnevnom programu koji traje do 17 sati, posjetitelje očekuju radionice crtanja, veza i izrade turopoljskog čardaka s 3D olovkom. Za glazbeni dio programa zaduženi su srednjoškolci iz velikogoričke Gimnazije.

Međutim, to nije sve. Ovo je tek početak jedne lijepe priče, napominje Toth zadovoljna odazivom građana.

– Park kod Muzeja Turopolja svaki prvi petak u mjesecu bit će domaćin novog izdanja manifestacije Petek na Gorice.

Što ste sve propustili na ovom izdanju Peteka na Gorice, možete pogledati u našoj fotogaleriji.

 

 

Događanja
Velika Gorica