FOTO: Pikado kao sport sve je popularniji u Velikoj Gorici

Pikado kao sport u Velikoj Gorici postaje sve popularniji. Iako pikado kao sport mnogi još uvijek doživljavaju kako razonodu u kafićima, u stvarnosti tome nije tako. Kako bi pridonijeli daljnjoj afirmaciji pikada u svome gradu nekolicina prijatelja prošle je godine osnovala Pikado klub Chill caffe Allianz, koji se s uspjehom natječe u Trećoj županijskoj ligi.

Chill caffe Allianz trenutno broji 11 igrača; kapetan momčadi je Ivano Kruša uz kojeg ekipu još čine Marijo Hmelina, Zdravko Vučković, Igor Cota, Ljubiša Dražić, Franjo Jug, Mario Jurišić, Denis Komšić, Zlatko Komšić, Petar Matić i Matija Rak.

-Za sada nam dobro ide, imamo tek jedan poraz od izravnog konkurenta Barcelone. Ovdje ima većina dečkiju koji igraju po prvi puta. Nešto iskusniji smo Vuki i ja- kazao nam je predsjednik goričkog kluba Ivano Kruša, čiji mnogobrojni pehari krase Chill caffe.

Upravo je Chill caffe domaćin teren Goričanima, gdje su sinoć ugostili ekipu Pikado kluba Keef, koju su svladali s 11:5 čime i dalje drže drugu poziciju koja vodi na državnu završnicu koja će se krajem travnja održati u Senju. Upravo je odlazak na tu završnicu označen kao ovogodišnji cilj.