FOTO: Ovako će izgledati budući Sportsko-rekreacijski centar u Bukevju

Ukupna investicija vrijedna je oko 6 milijuna kuna, a određena sredstva za tu su namjenu već osigurana, jer je Ministarstvo turizma i sporta osiguralo 600 tisuća kuna za izgradnju nogometnog terena

2018. godine u općini je ponovno zaživio sportski život pokretanjem Nogometnog kluba Posavec. Nažalost, nekadašnje igralište i drveni objekt u Čretu s vremenom su propali. Ostale su tek rijetke fotografije koje podsjećaju na nekadašnje nogometno igralište.

Aktualna vlast nije sjedila prekriženih ruku, već je odmah po „oživljavanju“ nogometnog kluba, krenula korak dalje. Sportsko-rekreacijski centar na mjestu nekadašnjeg igrališta označili su kao cilj, koji je u fazi realizacije. Štoviše, Ministarstvo turizma i sporta doznačilo je za potrebe budućeg Centra za edukaciju, sport i zdrav život 600 tisuća kuna za izgradnju samog nogometnog terena.

-Trenutno smo u fazi ishođenja potrebnih dozvola za sam objekt. Ja vjerujem, kako ćemo s jeseni krenuti s radovima na gradnji objekta koji će imati multifunkcionalnu vrijednost- istaknuo je načelnik Ervin Vujica.

Budući Sportsko-rekreacijski centar uz nogometno igralište imat će modernu zgradu, koja je smještena tik uz igralište, te se na njoj nalazi i natkrivena tribina. Sama zgrada, uz svlačionice u prizemlju, imat će i prostor za razna društvena događanja udruga s područja općine.