FOTO: Oproštajna misa velečasnog Mirka Matasovića u župi Sv. Brcka u Brckovljanima

Velečasni Mirko Matasović proslavio je jučer posljednju misu u župi Sv. Brcka u Brckovljanima gdje je proveo posljednjih pet godina
DSC_0559

Velečasni Mirko Matasović proslavio je jučer posljednju misu u župi Sv. Brcka u Brckovljanima gdje je proveo posljednjih pet godina.

Na kraju mise oproštajni govor održao je Kristijan Vinojčić.

„Poštovani i dragi župniče Mirko,

Došao je trenutak da se u ime Župnog pastoralnog vijeće i cijele župne zajednice oprostim od Vas i zahvalim Vam na dosadašnjem radu u i djelovanju u našoj župi Sv. Brcka. Svi smo bili iznenađeni kada smo čuli da ste dobili premještaj u novu župu, i da odlazite. Premalo je vremena prošlo kako ste s nama i to uistinu nismo očekivali. U našoj župi djelovali ste samo pet godina. Mogili bismo reći da je to kratko vrijeme, u kojem je nemoguće realizirati sve ciljeve koje ste kao jedan duše brižnik postavili pred sebe, kako u pastoralu, vođenju župne zajednice, tako i u materijalnoj brizi za župnu crkvu i prateće objekte. U ime Župnog pastoralnog vijeća i cijele župne zajednice zahvaljujemo Vam na suradnji koju ste imali s nama, kao i na ukazanom nam povjerenju, jer ste nas uvijek okupljali oko sebe i upoznali sa svakim budućim pothvatom koji je stajao pred Vama u želji da čujete naše mišljenje i da nas angažirate u tom djelovanju.

Zahvaljujemo Vam na Vašem pastoralnom radu, koji je najbitniji za život jedne župne zajednice. Hvala Vam, što ste uvijek imali vremena za potrebite, osobito životno ugrožene, bez pogovora i odmah dolazili biste na svaki naš poziv kako biste ih utješili i pripremili za susret s uskrslim Kristom. Hvala Vam, za socijalnu osjetljivost, uvijek ste nas poticali, raznim akcijama, da djelujemo karitativno i pomažemo one najpotrebitije u župi, da vide da nisu ostavljeni i sami. Našli ste se i u neočekivanim situacijama koja je zadesila sve nas, a to je bolest COVID-19, kada je zabranjeno okupljanje i ukinute su mise s pukom. Bilo je to teško vrijeme za sve nas vjernike, a možemo tek zamisliti kako je bilo Vama kao svećeniku. No i u tim situacijama, pobrinuli ste se da nam omogućite sudjelovanje na misi u Župnoj crkvi putem video prijenosa, kako bismo znali da usprkos zabranama okupljanja naša župa i dalje živi, i da nas Isus posvećuje sa svog Oltara i kada nismo u mogućnosti fizički prisustvovati sv. Misi. Hvala Vam na tome, to nam je uistinu mnogo značilo!

Teško je sada nabrojati sve za što bismo Vam htjeli zahvaliti! Bilo je mnogo lijepih susreta, slavlja, druženja, radnih akcija, no najljepše je od svega što nam uvijek donosite živoga Krista i lomite njegovu riječ kod Oltara. To je zaista uzvišeni poziv koji Vam je Bog darovao i zbog kojeg se isplati podnijeti svaku patnju i bol. Neka vas Gospodin prati na svim Vašim putevima i daje Vam snagu da izdržite pred svim kušnjama i izazovima ovoga vremena koje je, vrlo često, protivno Božjim naumima. U Vašem daljnjem radu neka Vas prati zagovor naše nebeske Majke, Kraljice Hrvata!

Želimo Vam svako dobro, nosite nas u svojim molitvama i lijepim uspomenama.

Hvala Vam na svemu!“

Nakon oproštajnog govora vlč. Mirku uručeni su prigodni pokloni od strane župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, Općine Brckovljani i Centra za rehabilitaciju Stančić.
Na kraju je velečasni Mirko održao govor zahvale svima koji su mu pomagali u radu dok je bio upravitelj župe Sv. Brcka u Brckovljanima i izrazio žaljenje što odlazi iz župe. Velečasni Mirko posebno se zahvalio župnom pastoralnom i ekonomskom vijeću, zvonarici Ivanki Bobanović, župnom Caritasu, vjeroučiteljima u župi, ministrantima, molitvenim zajednicama, zborovima, hrvatskim braniteljima, Centru za rehabilitaciju Stančić, Općini Brckovljani na čelu s načelnikom Tihomirom Đurasom i svim župljanima.

Velečasni Mirko odlazi u župu Isusova uskrsnuća Sesvetski Kraljevec tako da će ostati u blizini. U iduću nedjelju u župu dolazi novi upravitelj, mladi velečasni Marinko Golek iz Karlovca.

Brckovljani
Događanja
Hrvatska
Općina
Vjera
Zagrebačka županija