FOTO: Neustrašive žene stigle do Zaprešića

Izložba u Vršilnici ostaje otvorena do 14. prosinca ove godine

Putujuća izložba „Neustrašive žene“ na svojoj dvogodišnjoj turneji zaustavila se u Zaprešiću početkom prosinca. Tijekom godine izložbu su vidjeli stanovnici Jastrebarskog, Rovinja, Nove Gradiške, Pakraca, Slavonskog Broda, Ivanić Grada, Virovitice i Preloga, izložba. Ova skupna izložba ilustracija otvorena je u Vršilnici u organizaciji Galerije Razvid i TZG Zaprešića.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić, Maja Mikulić, ukratko je predstavila projekt istaknuvši kako POU Zaprešić upravo ovom izložbom obilježava Međunarodni dan ljudskih prava. Direktor TZ Grada Zaprešića Toni Ganjto izrazio je veliko zadovoljstvo što je projekt “Neustrašive žene” u svom dvogodišnjem putovanju uvrstio i Zaprešić kao jedan od gradova gdje se izložba predstavlja.

Željka Mezić ilustratorica je i jedna od organizatorica izložbe, dok je druga najvažnija osoba ove izložbe kustosica izložbe, povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol. Istaknule su višestruku vrijednost projekta te su najavile obilazak novih deset gradova i ustanova iduće godine.

Putujuća grupna izložba “Neustrašive žene” temelji se na knjigama “Priče o neustrašivim hrvatskim ženama” i “Ikone: neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku”. Objedinjuje ukupno 100 ilustracija značajnih žena koje su ilustrirale 23 hrvatske ilustratorice. Istovremeno se radi o likovnoj i književnoj priči, s naglaskom na edukativnom karakteru cjelokupnog projekta.

Izložba u Vršilnici ostaje otvorena do 14. prosinca ove godine.