Miris roštilja širio se Novim Čičem

FOTO: Najbolji roštilj radi se u Čiču, Lidija Rožić ima najbolju gibanicu

Trideset ekipa pokazalo je umijeće u spravljanju roštilja, a po prvi je puta birana i najbolja gibanica
DSC_5618

I jubilarni 5. Turopoljski Chill & Grill opravdao je očekivanja. Brojni posjetitelji i ovoga su puta došli u Etno naselje u Novom Čiču, gdje su Gorički klub mladih i KUD Novo Čiče organizirali još jednu manifestaciju, koja je već odavno prerasla lokalni karakter. Dragi gosti Novog Čiča i ovoga su puta uz brojne turopoljske ekipe bili natjecatelji iz Viškova, Krapine….

Za roštilj majstore borilo se 30 ekipa, dok su na natjecanje za najbolju gibanicu stigla 33 uzorka. Pred stručnim žirijem nije bio nimalo lak zadatak, a nakon ocjenjivanja odlučeno je kako je ove godine najbolji roštilj spremila ekipa Spice girl, drugo mjesto pripalo je ekipi Udruge mladih Općine Orle, dok je Tur bio treći. Najbolju gibanicu pak ispekla je Lidija Rožić iz Buševca.

-Ima dosta roštilja, gibanice, dobrih ljudi, a na kraju i kvalitetnog druženja. Mi smo sretni kada vidimo ovoliko ljudi, jer je to dokaz da dobro radimo- poručio je predsjednik KUD-a Novo Čiče Stipo Duvnjak, dok je Sara Kajgana Rega iz Goričkog kluba mladih također podijelila svoje zadovoljstvo ovogodišnjom manifestacijom.

Osim u bogatoj gastronomskoj ponudi, brojni su posjetitelji mogli razgledati i izložbu oldtimera, ali i uživati u dobroj zabavi, koju nije propustio niti gradonačelnik Krešimir Ačkar.

-Zaista hvalevrijedna manifestacija kojom se obogaćuje društveni život u ruralnom dijelu Turopolja. Ovakva druženja svima su nam i više nego potrebna, zbog čega jedno veliko hvala svima koji sudjeluju ovome- zaključio je gradonačelnik.

Pogledajte kako je bilo u Novom Čiču.

Događanja
Velika Gorica