FOTO: Na velikoj tavi pripremljen omlet od 1993 jaja

Ovogodišnja proslava Jurjeva na području općine Pušća iznjedrila je bogata događanja tijekom cijelog tjedna, a vrhunac je bila nova pušćanska manifestacija „Jurjevski fruštik“.
Chefovi zaprešićkog kraja, Kristijan Matijević, Stjepan Kahlina i Dominik Škalec, na velikoj su tavi pripremili omlet od 1.993 jaja, 10 kg gljiva i 10 kg špeka. To sve podijeljeno je posjetiteljima ove manifestacije potpuno besplatno, a sve se podijelilo u manje od sat vremena.
Osim velike tave za omlet, posjetitelji su imali prilike kušati i jela od gljiva koja su spremale gljivarske udruge „Mavlin“ iz Brdovca te „Zagorski vrganj“ iz Zaboka. Vrijedne žene Pušće posjetiteljima su spremile slasne kolače, a za djecu je bi na raspolaganju zabavni park na otvorenom.
-Hvala bogu da je došlo puno ljudi. Prvi put smo Jurjevo obilježili uz jedan fruštik, a to nam je predložio kuhar Kristijan Matijević. Zasigurno ćemo ovo ponoviti idućih godina- rekao je predsjednik Turističke zajednice Savsko-sutlanska dolina i brigi Vladimir Šinko.
Oduševljen ovom manifestacijom i njenim uspjehom bio je inicijator Kristijan Matijević, a zadovoljstvo nije krio ni načelnik Općine Pušća Filip Bernardić.
-Oduševljen sam, presretan, zadovoljan i srce mi je puno. Idemo prema kraju manifestacije Jurjevo u Pušći i ovo je bilo veliko finale. Dosta ljudi se odazvalo. Bilo je dobro i fin je bio fruštik. Siguran sam da ljudima možemo ponuditi mnogo turističkih sadržaja i nadograđivat ćemo ove manifestacije- poručio je načelnik Općine Pušća Filip Bernardić.
Donosimo dašak atmosfere.