FOTO: Mraclinu derbi protiv Gradića i drugo mjesto

Josip Jurič s dva gola odlučio derbi

Uvertira u turopoljski derbi 4. NL između Mraclina i Gradića bila je idealna – lijepo i sunčano vrijeme koje je stvorilo sve preduvjete za dobru utakmicu. Prepoznali su to i brojni gledatelji koji su gotovo do posljednjeg mjesta ispunili tribinu u Novoj Grabi, kao i mjesta duž ograde. Oba sastava u utakmicu s ušla bodovno poravnata, s 15 bodova na kontu i bez gorčine ligaškog poraza ove sezone. Nakon današnjeg susreta to se promijenilo, jer Mraclin je nadigrao goste i zasluženo slavio s 2:0 čime je skočio na drugo mjesto ligaške ljestvice s bodom manje od vodeće Zeline.

U prvom dijelu domaća momčad bila je dominantnija i opasnija po gol Gradića, od gostiju koji nisu ozbiljnije zaprijetili domaćem vrataru Crnolatecu. S druge pak strane gol Vedrana Bebleka bio je pod konstantnom opsadom. Inicijativa je donijela ploda te je gostujući vratar u 24. minuti kapitulirao nakon gola Josipa Juriča kojega je sjajno proigrao domaći kapetan Igor Hajduk.

Imala je domaća momčad nakon toga još nekoliko prilika za povećanje vodstva, no do promjene rezultata nije došlo. Ipak, u 50. minuti Josip Jurič svojim drugim golom otklonio je sve dvojbe oko pobjednika za veliko slavlje igrača i navijača Mraclina, koji ove jeseni pod vodstvom Marijana Dužića bilježi sjajne rezultate.

4. NL SKUPINA B, 8. KOLO
NK MRACLIN – NK GRADIĆI 2:0 (1:0)
STRIJELCI: Jurič (24), Jurič (50)
NK MRACLIN: Crnolatec, Marjanović, Domitrović, Lučić (od 90. Koleš), Đebro (od 79. Kaurin), Jurič (od 90. Dadović), Milatović (od 84. Vidović), Hajduk, Krznarić, Klarić (od 84. Budimir), Dandić. TRENER: Marijan Dužić
NK GRADIĆI: Beblek, Posavec (od 72. Matulić), Borovac, Krstanović (od 75. Belčić), Pralas, Šuman (od 46. Sudar), Cerovski, Abramović, Godinić, Preradović (od 79. Fridrih), Vojnić (od 46. Čačić). TRENER: nema