Održana skupština udruge

FOTO: Marijagorički branitelji jaka osovina svih općinskih događanja

Branitelji i za naredno razdoblje imaju u planu obilježavati sve obljetnice, ali u suradnji s Općinom dogovoriti lokaciju za općinski spomenik braniteljima te imenovanje jedne ulice na području općine u spomen na branitelje
8b05bdaa-87d6-4159-856c-cd7bfb7932cd

Udruga branitelja Općine Marija Gorica posebno se ponosi očuvanjem sijećanja te čuvanjem ugleda, časti i dostojanstva branitelja poginulih u Domovinskom ratu. Tu svoju zadaću od prošle godine podigli su na višu razinu organiziravši dva edukacijska izleta s učenicima viših razreda OŠ Ante Kovačića u Mariji Gorici. Posjetili su Banovinu i Bjelovar e su se s sudionicima borbi na tim područjima iz prve ruke uvjerili kako je to bilu kad se stvarala i branila Hrvatska.

-Ti edukacijski izleti su jedna od najboljih aktivnosti koje neka od braniteljskih udruga može provesti. Bije dovoljno da našoj djeci pokazujemo filmove ili pričamo priče. Kad oni dođu na mjesto gdje su se odvijale borbe i još k tome iz prve ruke čuje o događanjima s početka devedesetih godina prošlog stoljeća onda će im to ostati duboko urezano u sjećanje, rekla je ravnateljica marijagoričke škole Jasna Horvat zahvalivši braniteljima na suradnji sa željom da se takva putovanja nastave ove i narednih godina.

Načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić istaknula je kako su branitelji jaka osovina koja je uključena u brojne aktivnosti na području općine te im je poručila kako su im vrata Općine uvijek otvorena.

Branitelji i za naredno razdoblje imaju u planu obilježavati sve obljetnice, ali u suradnji s Općinom dogovoriti lokaciju za općinski spomenik braniteljima te imenovanje jedne ulice na području općine u spomen na branitelje. Predsjednik marijagoričkih branitelja Zdravko Jakovina uvjeren je kako će to sve biti realizirano na obostrano zadovoljstvo te u čast braniteljima koji su svoje zdravlje, ali i živote, ostavili na položajima braneći Hrvatsku.

Događanja
Marija Gorica