FOTO: Klinča Sela dobila sportsku dvoranu vrijednu 23 milijuna kuna

Veliki dan za Općinu Klinča Sela
DSC_3913

Nakon što je 2016. u Klinča Selima otvorena škola, šest godina kasnije uz školu je otvorena i novoizgrađena sportska dvorana vrijedna 23 milijuna kuna, što je u potpunosti financirala Zagrebačka županija. Tada je ravnatelj škole Ivo Karača kazao “kako je škola bez dvorane, kao lice bez naličja”.

Danas, šest godina kasnije škola je dobila modernu dvodijelnu dvoranu, koja zadovoljava sve sportske i školske standarde. Nova je dvorana neto površine oko 2.032 metara četvornih, potpuno je opremljena i ima tribine s 300 sjedećih mjesta.

-Nama je ova naša dvorana najljepša. Za nas je ovo ljepotica u kojoj će naši učenici doživjeti ono pravo. Do sada smo se snalazili na razne načine, a tek sada si možete zamisliti kako ćemo se snaći u ovoj dvorani, jer ona pruža sve mogućnosti. Kod djece se vidi elan i uživanje za vrijeme tjelesnog, a mene posebno raduje što je dvorana otvorena prije kraja školske godine i što će osmaši u njoj moći uživati barem ovih mjesec i pol dana i ponijeti lijepe uspomene- rekao je ravnatelj Osnovne škole Klinča Sela Ivo Karača.

Načelnik Vučković: Srce mi je veliko kao kuća

Osim za nastavu školaraca, dvoranu će za svoje aktivnosti koristiti i sportske udruge, koje dobivaju bolje i kvalitetnije uvjete za svoj rad.

-Reći ću kako mi je srce veliko kao kuća. To je najprigodnija riječ za ovu situaciju. Otvaranje dvorane točka je na “i” ove cjelokupne investicije i tome se svi možemo veseliti- istaknu je načelnik Općine Klinča Sela Miljenko Vučković.

-Naši sportaši i do sada su postizali izuzetne rezultate na svim razinama, tako da vjerujem da će im ova dvorana biti poticaj za daljnji rad i daljnje rezultate- poručio je Vučković.

Zagrebačka županija planira otvorenje još četiri objekta u školstvu

Uz ovu sportsku dvoranu Zagrebačka županija u ovoj godini planira otvorenje još četiri objekta u školstvu – nove škole u Luki, dograđene škole u Pušći te novih dvorana u Bedenici i Graberju Ivanićkom, ukupne vrijednosti 140 milijuna kuna.

-Kad vidimo ova nasmiješena dječja lica i što će se sve ovdje događati, naravno da se ovo moralo dogoditi. Našoj djeci želimo omogućiti kvalitetno školovanje, jer ulaganje u djecu, je ulaganje u budućnost. Zagrebačka županija stoga se može ponositi svojim ulaganjem u školstvo- kazao je zamjenik župana Damir Tomljenović.

Osvrnuvši se na školu koja radi u jednoj smjeni i novu sportsku dvoranu, izaslanik predsjednika Vlade RH, držani tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak rekao je kako je županijska vlast napravila iskorak i nešto što je u Hrvatskoj nadstandard.
-Država će kroz sredstva Nacionalnog plana oporavka i otpornosti upravljati procesom da se ovakve lijepe priče događaju diljem Hrvatske- poručio je Paljak.

Čičak: Ovo je nadstandard, kojem ćemo i dalje težiti

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik i potpredsjednik Županijske skupštine Mato Čičak rekao je da ovakav obrazovni standard žele u svim dijelovima Zagrebačke županije.

-U posljednjih šest godina često sam dolazio u Klinča Sela i gledao kako napreduje cijeli ovaj kompleks. Ovakvi događaji u našoj županiji jedna lijepa su priča, jer Zagrebačka županija dugi niz godina ulaže u školstvo, a ja vjerujem da će ovo postati nadstandard u svim našim sredinama- zaključio je Čičak.

U programu povodom otvorenja sudjelovali su učenici Osnovne škole Klinča Sela i Zajednica Hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Klinča Sela, a prva događanja u dvorani na rasporedu su već ovog vikenda, jer Klinčaselske mažoretkinje domaćin su 25. Državnog prvenstva mažoretkinja.

Događanja
Hrvatska
Klinča Sela
Općina
Zagrebačka županija