FOTO: Jakovljanski šahisti zadovoljni postignutim rezultatima

Šahovski klub Jakovlje osnovan je prije tri godine, a tijekom tog razdoblja uspješno su postavili klub na noge i uključili se u društvene aktivnosti, ali i implementirali u šahovske asocijacije. Svjesni da za tako kratko vrijeme nisu mogli ostvariti vrhunske rezultate, jakovljanski šahisti zadovoljni su rezultatima koje postižu u 5. hrvatskoj šahovskoj ligi.

Uključivanjem većeg broja djece i mladih doći će i bolji rezultati, ali do tog trenutka morat će proći još neko vrijeme. Predsjednik Franjo Kuhta zahvalio je Općini Jakovlje koja podržava rad kluba i financijski ih prati, a zahvaljujući tome dobro su opremljeni i imaju dovoljno potrebnih rekvizita.

Načelnica Općine Jakovlje Sanja Borovec, koja je nazočila skupštini zajedno sa zamjenikom Mariom Hladom, istaknula je zadovoljstvo što na području općine djeluje jedan ovakav klub, a posebno ju raduje što uključuju sve više djece. Dodala je kako će ih Općina i dalje podržavati, a budući da je u planu aktivacija većeg dijela gospodarskih potencijala na području općine izrazila je nadu da bi idućih godina i sredstva za financiranje mogla biti izdašnija.