FOTO: Hrvatski vitezovi-ratni veterani ’91 u sklopu studijskog putovanja posjetili Antunovac

Lijepo druženje

Pripadnici Udruge Hrvatski vitezovi-ratni veterani ’91-Brckovljani s pridruženim članovima, roditeljima poginulih hrvatskih branitelja, načelnikom Tihomirom Đurasom, vijećnikom Općinskog vijeća Draganom Karamatićem te prijateljima Udruge, tijekom nedjelje bili su na studijskom putovanju po temi “Domovinski rat-obrana općine Antunovac”.

Domaćini su im bili Udruga hrvatskih branitelja Antunovac-Ivanovac i Udruga HOS-a Milan Lajdes Barba Antunovac-Ivanovac.

-Cilj posjete bio je da se naši članovi upoznaju s planiranjem, organiziranjem i tijekom borbenih djelovanja za južnu obranu grada Osijeka. Četrdesetak gostiju kroz kratko predavanje Stjepana Šerića, ratnog zapovjednika obrane Antunovca upoznato je s događanjima vezanim uz konkretne situacije na Orlovnjaku, Selešu, Divašu, Ivanovcu i Antunovcu, te su navedene lokacije i posjetili- istaknuli su iz udruge, čiji su članovi kod spomen obilježja Seleš i u kapelici mira u Antunovcu, kao i kod spomen ploče za 67 poginulih branitelja u Antunovcu, zapalili svijeće u sjećanje na njihovu žrtvu.

-Na povratku kući navratili smo u Đakovo, te posjetili katedralu Svetog Petra gdje smo se pomolili za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. Ovim putem svi koji su bili na ovom izletu zahvaljuju se Stjepanu Šerić i Franji Gavran kao istinskim i hvale vrijednim domaćinima- za kraj će iz Udruge Hrvatski vitezovi-ratni veterani ’91-Brckovljani.