FOTO: HRK Gorica s uspjehom provela EU projekt “Rukomet svima, rukomet za djecu i mlade”

HRK Gorica prvi EU projekt u svojoj povijesti provodila je u posljednje dvije godine, a završnom konferencijom zatvoren je taj krug
131888719_813950686123599_6010177606808709192_o

Rukomet u Velikoj Gorici ima dugu i bogatu povijest. HRK Gorica djeluje više od četrdeset godina u kojima su ispisani brojni klupski uspjesi, kako oni seniora, tako i oni mlađe dobnih skupina. Upravo mlađe dobne skupine zalog su klupske budućnosti kojima se kroz EU projekt „Rukomet svima, rukomet za djecu i mlade” željelo doprinijeti još većem uključivanju djece i mladih s područja Velike Gorice u zajednicu kroz šport.

HRK Gorica prvi EU projekt u svojoj povijesti provodila je u posljednje dvije godine, a završnom konferencijom zatvoren je taj krug.

-Sve projektne aktivnosti su odrađene, ciljevi su ostvareni i najvažnije, djeca su zadovoljna. Napravili smo korak naprijed u pokušavanju ostvarivanja ravnopravnosti i uključivanju ranjivih skupina u društvenu zajednicu putem sporta uz pomoć Europskog socijalnog fonda. Svima koji su sudjelovali, hvala- istaknuo je voditelj projekta, tajnik kluba Hrvoje Pekera.

Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec uputio je riječi podrške klubu i svima onima koji su sudjelovali u projektu, čija je ukupna vrijednost bila 800 tisuća kuna, od čega iznos potpore iz Europskog socijalnog fonda iznosio 680 tisuća kuna, dok je Ministarstvo za demografiju, obitelj, djecu i mlade osiguralo još 120 tisuća kuna.

Partner HRK Gorici u provedbi projekta bio je ŽRK Udarnik.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija