FOTO: HNK Gorica testirala novopridošle igrače protiv drugoligaša

HNK Gorica - NK Kustošija 1:1

Gorički prvoligaš je u današnjoj prijateljskoj utakmici na glavnom terenu protiv drugoligaša Kustošije igrao u sastavu kojeg su uglavnom činili novopridošli igrači iz inozemstva i izlazni juniori iz vlastitog pogona. Svojevrsni test apsolvirali su Nymali, Keita, Junior, Zorica, Kovačić, Zavalić, Đopar, Glasnović, Krznarić, Gajić i Jug, a za kapetana Kahlinu ovo je bila prigoda da provjeri da li je ozljeda ruke u potpunosti sanirana.

Neuigrani sastav domaćih pomalo je ‘plivao’ do polovice prvog poluvremena, a to su iskoristili gosti u 25. minuti i došli u vodstvo pogotkom Brodića, koji je odbijanac iz blizine zakucao u bliži kut. Nakon toga Gorica je ubrzala igru preko bokova, pogotovo po desnoj strani, i to je rezultiralo izjednačenjem u 38. minuti. Akciju je inicirao Mitrović na lijevoj strani, paralelu je prihvatio Zorica i produžio do Nymelija, koji je efektno poluvolejem zabio loptu u bliže rašlje.

Sastavi iz prvog dijela igrali su još do 60. minute, a onda su uslijedile brojne izmjene. Igra se rasplinula, igralo se u širinu, izrazitih prigoda nije bilo i rezultat se nije mijenjao.

PRIJATELJSKA UTAKMICA
HNK GORICA – NK KUSTOŠIJA 1:1 (1:1)
Velika Gorica. Gradski stadion (glavni teren). Sudac: Zvonimir Landeka. Pomoćnici: Marko Matić i Patrik Deverić.
STRIJELCI: 0:1 Brodić (25), 1:1 Nymeli (38)
HNK GORICA: Kahlina (cap.), Doka, Moro, Junior, Keita, Zavalić, Pršir, Zorica, Golubickas, Mitrović, Nymeli (još su igrali: Išek, Musa, Kovačić, Đopar, Glasnović, Krznarić, Gajić). TRENER: Siniša Oreščanin
NK KUSTOŠIJA: Klemenčić, Barada, Šušković Jakopac, Šimunić (cap.), Ivanković, Vištica, Šlogar, Vukelić, Havojić, Matteoni, Brodić (još su igrali: Lagundžić, Gale, Jurčec, Đaković, Turković, Regvar, Pavković, Fabino, Špoljarić). TRENER: Ivica Landeka