FOTO: HNK Gorica spremna za nastavak prvenstva

U posljednjoj provjeri uoči nastavka prvenstva HNK Gorica je na Gradskom stadionu s 5:1 svladala Varaždin

HNK Gorica je uvjerljivo pobijedila momčad Varaždina u pripremnoj utakmici koja je odigrana u tri trećine po 45 minuta. Stručni stožeri su koristili sav raspoloživi igrački kadar, namjera im je bila da svi koji su prošli duge pripreme dobiju određenu minutažu. Ovo je bila i generalna proba pred nastavak prekinutog prvenstva koji je na programu idućeg vikenda.

Gorica je bila bolja u uvodnoj fazi susreta i iz izrađene akcije Ndiaye je poentirao plasiranim udarcem s desne strane. Gosti su imali podređenu ulogu, jer je domaćin dominirao u sredini terena i izvodio vrlo izgledne napade. Promašili su dva zicera i do prvog odmora imali su samo minimalnu prednost.

Pogodak 47.minuti za 2:0 došao je nakon ubačaja Hamada iz kornera kada je Jovičić okrznuo loptu glavom i uz pomoć suparnika zatresao mrežu. Gosti su u periodu svoje najbolje igre smanjili zaostatak pogotkom svog najraspoloženijeg igrača Đuraseka. Na 3:1 povisio je Golubickas nakon udarca Lovrića, koji je u 90. minuti iz blizine preko ruku vratara pogodio za 4:1.

Dvorneković je u početku 3. trećine u 95. minuti efektno okončao brzu i tečnu akciju za visokih i konačnih 5:1. Trener Dambrauskas može biti vrlo zadovoljan igrom svoje momčadi, jer sve linije u momčadi funkcionirale su vrlo dobro.

PRIPREMNA UTAKMICA (3×45 minuta)
HNK Gorica – NK Varaždin 5:1 (1:0, 4:1)
Velika Gorica. Gradski stadion, glavni teren. Sudac: Ivan Antunović.
STRIJELCI: 1:0 Ndiaye (11), 2:0 Jovičić (47), 2:1 Đurasek (60), 3:1 Golubickas (77), 4:1 Lovrić (90), 5:1 Dvorneković (95).
HNK GORICA: Kahlina (cap.) (od 45. Čović), Musa, Steenvoorden (od 64. Krizmanić), Jovičić (od 64. Moro), Čabraja, Babec, Kalik (od 73. Lovrić), Hamad (od 73. Čanađija), Golubickas, Suk, Ndiaye (od 82. Mudrinski); još su igrali: Išek, Spudić, Dvorneković, Kovačić, Gadže, Maslowski, Šroler. TRENER: Valdas Dambrauskas
NK VARAŽDIN: Nevistić, Tkalčić (cap.), Rodin, Mamić, Stolnik, De.Glavina, Đurasek, Petković, Obregon, Teklić, Dožđek (još su igrali: Gavranović, Prce, Benko, Perković, Zelenika, Djou, Posavec, Novoselec, Senić, Špičić, Kolarić, Mehdikhani, Do.Glavina, Glavica, Turčin i Bajandouh). TRENER: Samir Toplak