Odigrane su 384 utakmice

FOTO: HNK Gorica i NK Buna pobjednici Zimske malonogometne lige

Ovogodišnja liga još jednom je opravdala sva očekivanja, jer na njoj su u tri kategorije - limači, mlađi i stariji pioniri sudjelovale 44 momčadi iz svih 18 velikogoričkih nogometnih klubova
DSC_7667

Po sedamnaesti puta Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice uz pokroviteljstvo Nogometnog saveza Velika Gorica organizirala je Zimsku malonogometnu ligu, koja se od kraja studenog do subote 24. veljače igrala u Balonu Panadić sporta. Za provedbu cjelokupnog natjecanja zaduženi su bili Zlatko Petrac i Stjepan Petrac.

Ovogodišnja liga još jednom je opravdala sva očekivanja, jer na njoj su u tri kategorije – limači, mlađi i stariji pioniri sudjelovale 44 momčadi iz svih 18 velikogoričkih nogometnih klubova. U tri mjeseca ukupno su odigrane 384 utakmice.

Finalna večer okupila je veliki broj posjetitelja koji su mogli uživati u dobrom nogometu i uzbudljivoj završnici lige, jer o pobjedniku u kategoriji mlađih i starijih pionira odlučivali su udarci sa šest metara. I dok su početnici HNK Gorice u finalu s 4:0 porazili vršnjake Bune, njihove starije kolege u reprizi finala do pobjedničkog trofeja su došli u lutriji udaraca sa šest metara.

Čast Bune, čiji su igrači igrali u sva tri finala obranili su stariji pioniri koji su nakon 0:0 protiv Bana Jelačića, više mirnoće imali u udarcima sa šest metara za veliko slavlje mnogobrojnih Brežana, koji su došli u Balon Panadić sporta podržati nogometnu budućnost svojih “brega”.

Uz četiri prvoplasirane ekipe nagrađen je i dream team u svakoj kategoriji, kao i 17 djevojčica koje su zaigrale na ovogodišnjoj ligi. Nagrade su najboljim momčadima i pojedincima uručili su Nenad Črnko, Neven Karas, Željko Mihalj, Goran Kovačić, Darko Blažinčić, Zlatko Petrac i Mario Karapandžić.

REZULTATI ZAVRŠNICE
POČETNICI
ZA TREĆE MJESTO: NK Ban Jelačić – NK Velika Mlaka 1947 2:0
FINALE: HNK Gorica – NK Buna 4:0
KONAČNI POREDAK: 1. HNK Gorica, 2. NK Buna, 3. NK Ban Jelačić, 4. NK Velika Mlaka 1947

MLAĐI PIONIRI
ZA TREĆE MJESTO: NK Ban Jelačić – NK Dinamo Hidrel 7:1
FINALE: HNK Gorica – NK Buna 2:2 (7:6- 6m)
KONAČNI POREDAK: 1. HNK Gorica, 2. NK Buna, 3. NK Ban Jelačić, 4. NK Dinamo Hidrel

STARIJI PIONIRI:
ZA TREĆE MJESTO: NK Mladost – NK Gradići 3:1
FINALE: NK Buna – NK Ban Jelačić 0:0 (3:2- 6m)
KONAČNI POREDAK: 1. NK Buna, 2. NK Ban Jelačić, 3. NK Mladost, 4. NK Gradići

NAJBOLJI POJEDINCI
POČETNICI
NAJBOLJI IGRAČ: Matej Lovrinčević
NAJBOLJI VRATAR: Jakov Gašparac
DREAM TEAM: Jakov Gašparac, Matej Lovrinčević, David Karapandžić, Toma Mihalj, Ivor Žužić

MLAĐI PIONIRI
NAJBOLJI IGRAČ: Fran Malbaša
NAJBOLJI VRATAR: Ivan Zlodi
DREAM TEAM: Ivan Zlodi, Fran Malbaša, Noa Tomas, Josip Marić, Emanuel Šebek

STARIJI PIONIRI
NAJBOLJI IGRAČ: Ivan Kalisar
NAJBOLJI VRATAR: David Čunčić
DREAM TEAM: David Čunčić, Ivan Kalisar, Marko Leovac, Marko Puzak, Jakov Lučan

NAGRAĐENE DJEVOJČICE: Claudia Bartolin (NK Polet), Luna Cvjetanović (NK Mladost), Lorena Čunčić (NK Ban Jelačić), Elena Gjuretić (NK Polet), Lana Gjuretić (NK Polet), Josipa Gusak (NK KLas), Maria Horvačić (NK Polet), Eva Hoti (NK Polet), Mia Jagustin (NK Mraclin), Doria Janković (NK Klas), Eva Jurić (NK Polet), Nea Kolarić (NK Lukavec), Marta Kovačević (NK Mraclin), Jana Kovačić (NK Mraclin), Iva Sedmak (NK Lukavec), Iva Sičić (NK Velika Mlaka 1947), Valnea Turković (NK Vatrogasac)

Sport
Velika Gorica