FOTO: Festival znanosti na Veleučilištu Velika Gorica

U organizaciju Festivala znanosti, uz Veleučilište kao glavnog organizatora i nositelja i Grad Veliku Goricu, kao pokrovitelja, uključene su i četiri velikogoričke srednje škole, Muzej Turopolja i Turistička zajednica grada Velike Gorice
IMG_20220502_110512

U Velikoj Gorici ovaj tjedan traje Festival znanosti. Oko petsto srednjoškolaca velikogoričkih srednjih škola i njihovih profesora jučer je sudjelovalo na interaktivnim predavanjima i radionicama organiziranima na Veleučilištu Velika Gorica. Predavanja, izložbe, prezentacije odvijali su se na nekoliko lokacija, u dvoranama i dvorištu VVG-a. Osim zanimljivih predavanja naših predavača, srednjoškolci su imali priliku vidjeti električno vozilo tvrtke Gašparić auta, kao i demonstraciju daljinski upravljivih sustava u odgovoru na velike nesreće i katastrofe.

“Trendovi i osnove tehnologija električnih vozila” naziv je predavanja koje su održali stručnjaci iz Gašparić auta Branko Kondić i Damir Jagodić, uz prigodno izložena električna vozila u dvorištu VVG-a. profesor Ettore Tamajo pripremio je predavanje pod nazivom “Vrijeme – Jedini nezavisni parametar u svemiru”, dok je profesorica Dajana Jelčić Dubček srednjoškolcima fiziku približila kroz predavanje “Strukturne boje – “nanotehnologija” prirode”. Kroz “Nove tehnologije pogona zrakoplova danas – sutra” profesor Darko Virovac je srednjoškolcima srednje zrakoplovne škole pojasnio pojmove i teme vezane za zrakoplovstvo.

Tijekom današnjeg dana bit će organizirana i demonstracija daljinski upravljivih sustava u odgovoru na velike nesreće i katastrofe kao i daljinskih upravljivih sustava na zračnim platformama koje su za Festival znanosti pripremili naši profesori Zvonko Orehovec, Mladen Vinković i Marina Črnko.

Srednjoškolcima i ostalim gostima podijeljeni su promotivni materijali VVG-a, a nastavak događanja je sutra, 4. svibnja kada će se od 18 do 19 sati održati predavanje i prezentacija našeg nastavnika Andrije Šabana i gosta Dine Pečenjeva.

 

 

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija