FOTO: DVD Strmec Bukevski na ponos je svoga mjesta

Dobrovoljno vatrogasno društvo Strmec Bukevski proslavilo je 70. godišnjicu postojanja i humanitarnog rada

Dobrovoljno vatrogasno društvo Strmec Bukevski proslavilo je 70. godišnjicu postojanja i humanitarnog rada. Društvo danas ima 119 članova, od kojih tridesetak operativnih.

-Ponosimo se svakim članom društva, a posebno djecom i mladeži. Vjerujemo da će oni biti garancija nastavka vatrogasne tradicije u našemu kraju- istaknuto je u izvješću o 70 godina rada društva, koje posljednjih godina uz pomoć Vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postaje grada Velike Gorice, intenzivno radi na školovanju i obuci članova društva.

-Trudimo se sudjelovati na svim vatrogasnim zbivanjima i vatrogasnim natjecanjima na kojima ostvarujemo odlične rezultate- poručili su iz DVD-a Strmec Bukevski.

Uz članove prijateljskih društava, proslavi su prisustvovali zamjenik župana Ervin Kolarec, ujedno i kum zastave društva, i zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Neven Karas. Karas je rekao da su se dobrovoljna vatrogasna društva izvorno osnivala radi zaštite i spašavanja od požara, no vrlo brzo postala su stup društvenoga života u svakome mjestu. Kolarec je naglasio da su vatrogasci uvijek na usluzi onima kojima treba pomoć.

-Uvijek ističem, vi ste ti koji prvi uskačete i pomažete našim žiteljima. Uvjerili smo se, kada su bile poplave, potresi, velike nepogode… vi ste odradili lavovski posao. Vi ste snaga koja pokreće naše gradove i općine. Ustrajte u tome! Na tom putu imat ćete podršku i financijsku pomoć Zagrebačke županije koju svojim radom i zaslužujete- poručio je Kolarec.

Proslava ovako značajne obljetnice iskorištena je i za blagoslov novog navalnog vozila, koje je Društvo dobilo na korištenje od Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice.