FOTO: DVD Bobovec društvo je u koje se mnogi mogu ugledati

Iako je prošla godina započela pod epidemiološkim mjerama, DVD Bobovec održavao je većinu svojih zadaća
jhdr

Redovnu skupštinu održali su članovi DVD-a Bobovec i goste upoznali s rezultatima rada u protekloj godini. Nakon što su državnom i vatrogasnom himnom započeli sjednicu, goste je pozdravio predsjednik DVD-a Bobovec Tomislav Horvat, a izvješće o radu podnijela je tajnica Martina Zimak.

Iako je prošla godina započela pod epidemiološkim mjerama, DVD Bobovec održavao je većinu svojih zadaća. Tako su u užem društvu održali 59. Fašnik u Bobovcu, a nakon što su mjere počele popuštati u vatrogasnom domu okupljalo se članova sve više. Prvo je na redu bilo uređenje doma i okućnice, a sve to kako bi uspješno proslavili 75 godina postojanja DVD-a Bobovec. Nadalje, obilježen je blagdan sv. Florijana, pregledana je i očišćena hidrantska mreža i sudjelovalo se u proslavi dana mjesta.

Sudjelovale se i na obilježavanju Dana Općine Dubravica, manifestacijama i na kraju je organiziran i 17. Kup Bobovca na kojem je sudjelovalo sedamdeset ekipa. Nastavljene su edukacije tijekom godine pa su neki članovi stekli nova znanja i zvanja, a nabavljeno je i nešto nove opreme. Tijekom godine, a zahvaljujući preventivi i edukacijama, bile su samo četiri intervencije – dvije tehničke i dva požara. Za ovu godinu planira se nastavak radova na uređenju vatrogasnog doma sredstvima osiguranima iz više izvora, a tijekom godine održat će se i sve tradicionalne manifestacije od fašnika do Kupa Bobovca.

-Ovo je društvo koje s ponosom može reći kako su ispunili sve zacrtano, a uvijek je tu i nešto više. DVD Bobovec je društvo u koje se mnogi mogu ugledati- rekao je Josip Gerjević, predsjednik vatrogasnih veterana i koji takve izjave no govori bez pokrića.

Zahvaljujem članovima DVD-a Bobovica koji su uvijek prvi u bilo kojoj akciji – vježba, intervencija ili pak manifestacija. Možemo biti ponosni da imamo na našem području ovakvo društvo, potvrdio je i načelnik Općine Dubravica Marin Štritof Gerjevićeve riječi.

A sami domaćini, skromni kao i uvijek, samo su ponavljali kako je to njima zadovoljstvo, a da se nadaju kako će im planirane aktivnosti za ovu godinu biti realizirane i da neće biti novih pandemija. Oni koji su i tijekom pandemijskih godina zagrijali stolac i stekli nova zvanja uručene su diplome, dok su zaslužena priznanja dobili i oni koji su u vatrogasnom pogonu nekoliko desetljeća.

Događanja
Dubravica
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija