Uskoro u novom sjaju

FOTO: Dovršava se adaptacija Društvenog doma Vukovina. Ačkar: Društveni domovi u našim naseljima jedni su od najljepših u RH

Vrijednost radova 37.364,19 eura
WhatsApp Slika 2024-02-20 u 10.19.30_6ebffd01

U tijeku je adaptacija Društvenog doma Vukovina čija je vrijednost 37.364,19 eura. Kako je tom prilikom objasnio predsjednik Mjesnog odbora Vukovina Mario Karapandžić, uređuju se zidne i stropne površine, spuštaju se stropovi, uvode se nove električne instalacije i rasvjeta, uređuje se ulaz u dom i kuhinja koja je potrebna lokalnim umirovljenicima i vatrogascima za održavanje skupština.

– Uz to, u Društvenom domu imamo i jednu predškolsku skupinu koja tu svakodnevno trenira, a novi prostori svima će biti na čast i za upotrebu (…) Mislim da će svi građani u konačnici biti zadovoljni novim izgledom doma u Vukovini, rekao je Karapandžić te zahvalio na podršci Gradu Velika Gorica i gradonačelniku Krešimiru Ačkaru.

Prostore Društvenog doma, navodi Karapandžić, osim vatrogasca, umirovljenika i predškolaca također koristi Udruga Vukovina u srcu koja tu održava božićne sajmove i priredbe.

Radove je danas, u društvu predsjednika Karapandžića i suradnika, obišao gradonačelnik Grada Velika Gorica Krešimir Ačkar koji je poručio da su društveni domovi u goričkim naseljima jedni od najljepših u Republici Hrvatskoj.

– Veliki broj žitelja ovoga kraja aktivan je u društvenom životu pa se nametnula potreba za uređenjem ovoga doma. Imali su potrebu i viziju kako ga urediti i renovirati, ali također obogatiti sadržajima i napraviti adekvatnu kuhinju da mogu imati svoje skupštine, svakodnevna druženja i sve aktivnosti koje udruge budu predvidjele. Znamo da je društveni život u Vukovini jako bogat, a sukladno tomu adekvatno smo odgovorili na njihove potrebe, rekao je Ačkar i naveo kako postoji još nekoliko društvenim domova koji se moraju obnoviti jer su u sličnom stanju kao ovaj u Vukovini prije adaptacije.

Radovi na Društvenom domu privode se kraju, a Ačkar poručuje kako je Grad spreman za daljnju suradnju s Mjesnim odborom Vukovina.

– Ako se pokaže potreba za još nekim sadržajima, Mjesni odbor će nas kontaktirati te ćemo nastojati adekvatno odgovoriti na njihove potrebe, zaključio je gradonačelnik.

Događanja
Velika Gorica