FOTO: Djevojke iz MC Plus Poliklinike Ribnjak obranile naslov

Spektakularnom završnicom završeno je šesto izdanje MC Plus Zagreb Winter Cupa. Finalni dan u Sportskoj dvorani Peščenica ponudio je pravu poslasticu za sve ljubitelje futsala te brojne vrlo atraktivne utakmice.

Djevojke iz ŽMNK MC Plus Sveta Nedelja Poliklinika Ribnjak postale su prva ekipa koja je obranila naslov na prestižnom HEP ženskom futsal turniru, koji ujedno slovi i za najjači ženski turnir u regiji. U vrlo atraktivnom finalu prepunom golova svladale su MNK Cvjetno Polikliniku Milojević s 5:4.

Treba naglasiti kako su drugu godinu u nizu broncu na MC Plus Zagreb Winter Cupu osvojile igračice iz susjedne Slovenije, KMN Slovenske Gorice. U borbi za treće mjesto ovoga puta susrele su se s vrlo jakom ekipom SC Flegar, sastavljenih od igračica MNK Alumnus te su golovima Škvorc i Vrabel slavile 2:0.

-Po završetku šestog izdanja turnira moram reći kako sam iznimno ponosan na sve što smo uspjeli ostvariti. Zagreb Winter Cup je ponovno pokazao da unatoč svim preprekama može ići samo prema naprijed, a velika završnica u dvorani na Peščenici najbolji je pokazatelj. Naša najveća želja u budućnosti je da nam se omogući da turnir održimo u jednoj, adekvatnoj dvorani, kojih Zagreb ima i više nego dovoljno, jer trenutno smo kao nomadi, a ovogodišnji nedostatak termina u dvoranama stvorio nam je i dodatne organizacijske probleme- osvrnuo se na turnir predsjednik Organizacijskog odbora Vedran Prga.

Spomenimo kako su odigrana finala i u mlađim muškim kategorijama. Najbolji sastav u kategoriji U-17 je Škvadra koja je u finalu svladala Movistar 4:2. Osvajači U-19 turnira su igrači MNK Jesenje koji su sa 5:2 slavili protiv sisačkog Sunprotecta, dok je u kategoriji U-21 najbolji bio Barcode Caffe koji je s 5:1 pobijedio MNK Lošinj. 

FOTO: Vedran Tolić