Sretan rođendan!

FOTO: Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježio 85. godišnjicu kontinuirana rada

Štićenici Centra za proslavu obljetnice pripremili su program „Šuma Striborova“
centar_vg_240524_autor_fotografije_drazen_kopac_5.jpg__648x432_q85_subsampling-2 Dražen Kopač

Centar za odgoj i obrazovanje sjajnom priredbom u Dvorani Gorica proslavio je 85. rođendan. Tom prigodom štićenici Centra pripremili su program „Šuma Striborova“, koji je sve ugodno i lijepo iznenadio.

Ravnateljica Centra Nikolina Vučković Barišić podsjetila je kako je Centar s radom započeo 1939. godine kada su prepoznate potrebe za učenjem, smještajem i odgajanjem djece kojoj je, zbog njihovih specifičnih poteškoća u razvoju, bio potreban drugačiji pristup u odgoju, obrazovanju i socijalnoj skrbi.

Dražen Kopač

-Zahvaljujući entuzijazmu ljudi toga vremena mi danas slavimo ovako važnu i veliku obljetnicu- naglasila je ravnateljica Centra Nikolina Vučković Barišić, dodavši da je Centar uz osnovnu djelatnost, uvijek pratio trendove, ulagao u znanje djelatnika, širio vidike i rušio barijere u društvu.

-Centar je oduvijek uz svoje osnovne djelatnosti obrazovanje, odgoj, rehabilitaciju, smještaj i socijalnu skrb pratio trendove, ulagao u znanja svojih djelatnika, širio vidike i rušio barijere u našem društvu jer nama ništa nije nemoguće i sve je moguće. Tako smo uz već ranije spomenutu djelatnost osnovnog obrazovanja, odgoja, smještaja i skrbi za djecu s lakim i umjerenim intelektualnim teškoćama razvili programe kojima smo se približili lokalnoj zajednici, prolazimo kroz proces transformacije ustanova socijalne skrbi i stvaramo inkluzivno okruženje- kazala je Vučković Barišić.

Dražen Kopač

Brojke Centra danas su impozantne: 85 učenika, 51 korisnik boravaka, 14 korisnika na smještaju, 121 korisnik trenutno u psihosocijalnoj podršci kroz 300 tinjak aktivnosti, 11 korisnika u integraciji, 20 korisnika kroz stručnu procjenu, 3 obitelji u radu obiteljskog suradnika i 10 obitelji s kojima radi voditelj mjere intenzivnog nadzora na području cijele Zagrebačke županije.

-Nama ništa nije nemoguće i sve je moguće!- poručila je Nikolina Vučković Barišić i najavila skoro uvođenje usluge organiziranog stanovanja, s početnom sveobuhvatnom podrškom.

U ime Zagrebačke županije svečanosti je prisustvovala pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak.

Dražen Kopač

-U odnosu na prijašnja vremena danas je život u mnogočemu različit i nije lako odgovoriti na sve njegove tokove. No vi neprestano učite i slijedite nove spoznaje u radu s djecom i mladima. Želim da punim jedrima plovite u budućnost- rekla je pročelnica Čuljak.

Proslavi je nazočila i državna tajnica u Ministarstvu rada i socijalne politike Margareta Mađerić rekavši da Centar prenosi ljubav na korisnike o kojima svakodnevno vrijedno brine.

FOTO: Dražen Kopač

Događanja
Velika Gorica