1 kilometar=50 eura

FOTO: Brojni Goričani odazvali se pozivu Rotary kluba Velika Gorica i podržali akciju “Gorica se kreće”

“Gorica se kreće“ svojevrsni je nastavak humanitarnog maratona kojeg je u siječnju 2023. u Velikoj Gorici pretrčao Siniša Drobnjak, gorički poduzetnik, humanitarac i član Rotary kluba Velika Gorica
DSC_5183

Rotary klub Velika Gorica organizira je vrlo uspješnu akciju ”Gorica se kreće“, kojom se promovira kretanje kao osnova zdravog načina života, ali i prikupljaju sredstva za Judo klub osoba s invaliditetom Fuji i Para atletski klub Uspon.

-Ovo je nastavak prošlogodišnje akcije kada sam pokrenuo svojevrsni humanitarni maraton. Želja nam je da svi ovi ljudi koji su nam se pridružili trčanjem ili šetnjom podrže djecu s poteškoćama u razvoju- kazao je Siniša Drobnjak, prisjetivši se kako je prošlogodišnji izazov bio duži, jer je trajao dva dana.

-Na kraju nas je bilo 50-ak tako da smo se ove godine odlučili proširiti akciju na cijeli naš grad- naglasio je Drobnjak.
Predsjednica Rotary kluba Velika Gorica Maja Leder istaknula je kako su svi koga su kontaktirali s oduševljenjem prihvatili akciju.

-Tko kod se ovdje pojavio, dobro je došao. Odazivom smo i više nego zadovoljni- kazala je predsjednica goričkog Rotary kluba, poručivši kako će se sredstva prikupljati do 15. veljače.

”Gorica se kreće“ održana je pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice i gradonačelnika Krešimira Ačkara, a novac koji se prikupi donacijama “pretvorit“ će se u kilometre koje su prehodali ili pretrčali sudionici akcije.

-Hvala inicijatorima i svima koji su uložili truda da pokažemo ovo zajedništvo i plemenitost, jer na ovaj način pomažemo onima kojima je to u istinu potrebno- poručio je Ačkar, obećavši daljnju pomoć kada su u pitanju ovakve hvalevrijedne akcije.

Inače, jedan kilometar u tom preračunavanju vrijedi 50 eura.

Događanja
Velika Gorica