FOTO: Bonifačićeva dobiva 22 nova parkirna mjesta

Vrijednost radova koji će završiti ovoga tjedna je oko 200 tisuća kuna

Gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima jutros je obišao radove u Bonifačićevoj ulici, gdje se kraju privode radovi na izgradnji novog parkirališta s 22 parkirna mjesta. Inicijativu za rješavanjem parkiranja dalo je Vijeće Gradske četvrti Braće Radić, čiji je predsjednik zahvalio Gradu što osluškuje potrebe svojih mještana.

-Primarni cilj ovog projekta je sigurnost u prometu, odnosno da se maknu vozila koja smetaju na prometnicama, jer stanari su do sada parkirali automobile bočno uz ulicu, pješačkim prijelazima i pješačkim stazama, što je bilo nepropisno parkiranje- ističe predsjednik Vijeća GČ Braće Radić Josip Kolić koji nam je otkrio kako postoji potreba i za obnovom Ulice Kneza Porina te povećanjem parkirnih mjesta u blizini gradske toplane i u Ulici Slavka Kolara, u blizini glazbene škole.

Radovi u Bonifačićevoj trebali bi završiti do kraja tjedna, naglasio je Ačkar.

-Osluškujemo probleme i poteškoće, kao i planove i programe koja su si zadala naša Vijeća. Ovdje se javila potreba za proširenjem parkirnih mjesta, što ćemo i odraditi uređenjem novih 22 parkirnih mjesta- kazao je Ačkar.

Vrijednost radova je oko 200 tisuća kuna.