Proslava uz veselo društvo

FOTO: Baka Paola proslavila 100-ti rođendan: Najveće veselje su mi moji praunuci

U Domu za starije i nemoćne „Vrhovnik“ u Dugom Selu boravi gospođa Paola Petrinić koja je 2. studenog proslavila 100-ti rođendan!
Dugo Selo: Baka Paola Petrinić slavi 100 godina

Odrasla u Budinšćini gdje je radila u tamošnjoj školi, posljednje tri godine svog života provodi u Domu Vrhovnik u Dugom Selu. Veliki jubilej najstarije članice Doma Vrhovnik proslavljen je uz rođendansko slavlje 3. studenog uz članove njezine obitelji, korisnike doma i prijatelje.

U svom je životu proživjela mnogo toga.

-Imala sam dva brata i šestero sestara. Nisam se udavala, ali imala sam dva sina, no ostala sam bez njih. Danas su mi najveće veselje moja djeca – praunuci koje jako volim- kaže baka Paola uz želje da za ove rođendanske dane bude upravo s njima u društvu.

-To je za mene raj!“

Osim rada u školi, gdje se bavila i sportom, voljela je razne hobije poput šivanja, ručnih radova i izrade goblena, a pjevala je i u zboru.

-Rado sam slušala ljude, u razgovorima i našim odnosima. I nitko me nije živcirao. Slagala sam se s mnogim stvarima i prihvaćala ih u životu. Nisam nikad nikome prigovarala. Sa svima sam si bila dobra. Ne ljutim se na nikoga, čak niti kad me slučajno uvrijede. Volim sve i oni vole mene- govori baka Paola.

Slavlju se pridružio i gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian sa suradnicima koji je baki Paoli predao prigodan poklon.

-Danas imamo čast obilježiti stoti rođendan, puno stoljeće. Zahvaljujem joj što je baš stoti rođendan proslavila u Dugom Selu i odabrala ovaj grad da u njemu provodi svoje dane. Njezine godine pričaju nam priču i znače nam nadu da život vrijedi živjeti. Dugo Selo je grad s jednim od najvećih vitalnih indeksa u Hrvatskoj. Imamo mnogo mladih i imamo ljude koji su doživjeli puno godina što nam daje nadu u budućnost i još više snage da idemo dalje- rekao je Panian.

Na slavlju je baku Paolu dočekala torta, baloni, cvijeće i darovi, a i zasviralo se njoj u čast.

-Nisam baš bila sretne ruke u životu, pa nisam nikad ni vjerovala u sreću. Ali mogu reći da mi je sada ljepše nego kad sam bila mlada. Tu nema ljubomora i loših odnosa- istaknula je za kraj stogodišnja slavljenica.

Događanja
Dugo Selo