Filmska ekipa Explore the World započinje sa snimanjem dokumentarnog filma o Zagrebu

Riječ je o ciklusu dokumentarnih serija, a koja će u jednoj od 12 epizoda gledateljima kineskih televizijskih kuća Youku i Mango TV s više od 700 milijuna pretplatnika predstaviti Zagreb
191220_explore (1)

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je u Gradskoj upravi primio filmsku ekipu dokumentarnog serijala Explore the World koju je predvodio holivudski producent Larry Namer, a u povodu snimanja epizode serijala Explore the World u Zagrebu.

Riječ je o ciklusu dokumentarnih serija, a koja će u jednoj od 12 epizoda gledateljima kineskih televizijskih kuća Youku i Mango TV s više od 700 milijuna pretplatnika predstaviti Zagreb.

-Kina je vodeća zemlja po broju turista koji svake godine putuju u inozemstvo. Čak 110 milijuna Kineza će ove godine putovati na destinacije diljem svijeta. Zagreb je na vrhu mog popisa za snimanje ovoga dokumentarnog filma, on je prekrasan grad s divnim i susretljivim ljudima, bogatom kulturom i dugom tradicijom. Zagreb ima sve što interesira mlade, imućne kineske turiste kojima je jako stalo da dožive zapadni životni stil, zapadnu kulturu i gastronomiju, a Hrvatska i Zagreb nude sve to pa i više. Ovo je jedinstvena prilika da se Zagreb predstavi na velikome tržištu i brojnim potencijalnim posjetiteljima- objasnio je Larry Namer.

Pročelnica Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić istaknula je da se nada da će dokumentarna epizoda o Zagrebu, ali i ona o Hrvatskoj koju također trenutno snima filmska ekipa Explore the World, imati pozitivne posljedice za razvoj turizma Hrvatske i njenog glavnog grada.

Filmska ekipa snimanje u Zagrebu započet će idući tjedan.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo